Mourvèdre

De van oorsprong Catalaanse druivensoort Mourvèdre is ook bekend onder de naam Monastrell.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

De van oorsprong Catalaanse druivensoort Mourvèdre is ook bekend onder de naam Monastrell. De druif heeft een kwalitatief goede tannine, waardoor de rode wijn een lange levensduur heeft. In Spanje worden er diverse wijnen van deze druif geproduceerd, voor snelle consumptie en voor opleg. Van droog tot zoet en alles ertussenin. In Frankrijk, in de Rhônestreek, wordt de druif voornamelijk gebruikt als onderdeel van een wijn, vanwege de speciale eigenschappen. En in de Provencaalse wijnstreek Bandol wordt de druif gebruikt om een krachtige rode bewaarwijn te produceren. Mara ook maken ze er rosé van, door het te mengen met Grenache en Cinsault druiven.