Graham Beck

Graham Beck Wines is een van Zuid-Afrika’s meest vooraanstaande wijnproducenten. Het staat bekend om zijn reeks bekroonde mousserende wijnen van Method Cap Classique (MCC) van hoge kwaliteit. Deze worden voornamelijk gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Graham Beck Wines werd in 1983 opgericht toen Graham Beck de boerderij Madeba bij toeval kocht in Robertson op zo’n 175km van Kaapstad. Hij had het doel voor ogen om een wijnhuis van hoge klasse op te zetten. Ondertussen heeft het succes heeft zich uitgebreid met de aankoop van een tweede wijnhuis in Franschhoek. Daarbij is een serieus groot wijnhuis geworden. Inmiddels heeft Graham Beck Wines vier wijnhuizen in drie gebieden met een totaal van 386 hectare wijngaarden.

Robertson ligt op zo’n 175 km van Kaapstad, en het is een typisch stadje van de Breederivier wijnregio. Robertson Wine Valley is één van de vele Zuid-Afrikaanse wijn-routes. De Coastal Region van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek is wellicht de bekendste Kaapse wijn route, maar Graham Beck Wines heeft ook de Robertson Wine Valley op de kaart gezet.

Ze behalen regelmatig Zuid-Afrikaanse en internationale Awards. Vooral op het gebiede van Mousserende wijnen bereiken ze een top kwaliteit.

Graham Beck ontwikkelde het kwaliteitslabel MCC (Méthode Cap Classique).Hun basis Brut wordt door iedereen geapprecieerd. Het is een zeer veelzijdige mousserende wijn gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay druiven.

Zo werd hij in 1994 al genereus geschonken tijdens de inauguratie van Nelson Mandela, de eerste democratisch verkozen president van Zuid-Afrika.
Enkele jaren geleden dook de wijn weer op in hoog gezelschap. Toen Barack Obama te horen kreeg dat hij voor de Democraten genomineerd was als presidentskandidaat, vonden hij en zijn vrouw Michelle dat een feestje waard. De twee trokken naar hun favoriete restaurant in Chicago en bestelden er prompt bubbels. De sommelier van dienst stelde de Zuid-Afrikaanse bubbelwijn van Graham Beck voor.
Die viel bij de Obama’s zodanig in de smaak, dat Barack meteen een kistje bestelde. Dat kwam enkele maanden later al goed van pas. Tijdens het feestje na de verkiezing van Obama als eerste zwarte president van de VS, vloeide de Graham Beck rijkelijk.
Inmiddels is de Zuid-Afrikaanse bubbelwijn nog verder opgeklommen. Obama voerde hem ook in als de receptiewijn in zijn residentie. Ook na zijn herverkiezing blijft Obama zijn bubbels trouw. Het Zuid-Afrikaanse domein stuurde hem trouwens een magnum in cadeauverpakking om hem te feliciteren met zijn tweede termijn.