
Wijnen van de Negroamaro druif
Alle 16 resultaten


Conte di Campiano Appassimento Negroamaro - 2020

Gran Trio Rosso San Marzano IGP - 2020

Campo di Marzo Negroamaro - 2019

Integro Negroamaro Puglia IGT – bio - 2020, 2021

Masseria Altemura Negroamaro Salento - 2017

Cielo e Terra 3 Passo Rosso – bio - 2020

San Marzano I Tratturi Negroamaro Puglia - 2019

San Marzano F Negroamaro - 2017

Quattro Conti Tre Forte Rosso - 2020

Fantini Edizione Cinque Autoctoni - 2018

Paradiso Posta Piana Salice Salentino - 2018

Paradiso Posta Piana Negroamaro - 2018, 2019

Casato di Melzi Salice Salentino Riserva - 2017

Casato di Melzi Negroamaro - 2020

Masseria Pietrosa Negroamaro - 2021
Een van de meest belangrijke druivensoorten in Puglia in Zuid Italië is de Negroamaro druif. Met name in Salento. De druivensoort was in Puglia al in de 19e eeuw bekend. De oorsprong van de naam is een woord combinatie van ‘negro’ (black) en ‘amaro’ (bitter). Het is een donkere druif met een dikke schil. De diep gekleurde wijnen bezitten een fluweelachtige, zoete smaak. Ze hebben de neiging heel rustiek van aard te zijn, een combinatie van parfum met een aardse bitterheid.
De beste Negroamaro wijnen staan aangeplant voldoende nabij de zee. Hierdoor kan de nachttemperatuur voldoende dalen. Negroamaro wijnen worden gemaakt van 100% Negroamaro. ook regelmatig in een blend met bijvoorbeeld de geurige en sappige Malvasia Nera, zoals dat gebeurd bij Salice Salento.
Het is echter bekend dat het hete zuidelijke uiteinde van Italië rijpe rode wijnen produceert met een hoog suikergehalte. Bitter moet je dus niet te letterlijk nemen. De tweede denkrichting hanteert een Latijn-Griekse interpretatie en zegt dat het “donkerzwart” betekent, een verwijzing naar de intense kleur van de druif.
Aangenomen is dat de variëteit vanuit Griekenland in Puglia is binnengekomen, waarschijnlijk via het huidige Albanië.
Een klein beetje Negroamaro geteeld in Californië en Australië, maar de variëteit blijft het meest geassocieerd met de hak van de Italiaanse laars.
Synoniemen zijn onder meer: Nigramaro, Negro-Amaro.
Veel goedkope equivalenten van deze druif ziet je ook terug in de supermarkt (Aldi, Lidl en AH om maar wat te noemen) , echter deze goedkope kersenlimonade, zult u niet bij ons aantreffen. Onze rode wijnen van de Negroamaro hebben duidelijk een stevige structuur en houvast. Vaak zijn onze wijnen om echt bij te eten.
Voedselcombinaties voor Negroamaro-wijnen zijn onder meer: Gestoofde everzwijnenschenkel, Lam Rogan Josh, Spaghetti en pittig gekruide gehaktballetjes.
