Negroamaro

Een van de meest belangrijke druivensoorten in Puglia in Zuid Italië is de Negroamaro druif, met name in de Salento streek. Onze rode wijnen van de Negroamaro hebben duidelijk een stevige structuur en houvast. Vaak zijn onze wijnen om echt bij te eten.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Resultaat 1–12 van de 20 resultaten wordt getoond

Een van de meest belangrijke druivensoorten in Puglia in Zuid Italië is de Negroamaro druif.  Met name in Salento. De druivensoort was in Puglia al in de 19e eeuw bekend. De oorsprong van de naam is een woord combinatie van ‘negro’ (black) en ‘amaro’ (bitter). Het is een donkere druif met een dikke schil. De diep gekleurde wijnen bezitten een fluweelachtige, zoete smaak. Ze hebben de neiging heel rustiek van aard te zijn, een combinatie van parfum met een aardse bitterheid.

De beste Negroamaro wijnen staan aangeplant voldoende nabij de zee.  Hierdoor kan de nachttemperatuur voldoende dalen. Negroamaro wijnen worden gemaakt van 100% Negroamaro. ook regelmatig in een blend met bijvoorbeeld de geurige en sappige Malvasia Nera, zoals dat gebeurd bij Salice Salento.

Het is echter bekend dat het hete zuidelijke uiteinde van Italië rijpe rode wijnen produceert met een hoog suikergehalte. Bitter moet je dus niet te letterlijk nemen. De tweede denkrichting hanteert een Latijn-Griekse interpretatie en zegt dat het “donkerzwart” betekent, een verwijzing naar de intense kleur van de druif.

Aangenomen is dat de variëteit vanuit Griekenland in Puglia is binnengekomen, waarschijnlijk via het huidige Albanië.

Een klein beetje Negroamaro geteeld in Californië en Australië, maar de variëteit blijft het meest geassocieerd met de hak van de Italiaanse laars.

Synoniemen zijn onder meer: ​​Nigramaro, Negro-Amaro.

Veel goedkope equivalenten van deze druif ziet je ook terug in de supermarkt (Aldi, Lidl en AH om maar wat te noemen) , echter deze goedkope kersenlimonade, zult u niet bij ons aantreffen. Onze rode wijnen van de Negroamaro hebben duidelijk een stevige structuur en houvast. Vaak zijn onze wijnen om echt bij te eten.

Voedselcombinaties voor Negroamaro-wijnen zijn onder meer: Gestoofde everzwijnenschenkel, Lam Rogan Josh, Spaghetti en pittig gekruide gehaktballetjes.