Cantine San Marzano

De Cantine San Marzano-wijnen laten de kenmerken van de inheemse Italiaanse druivensoorten maximaal zien. Waarbij Primitivo de overheersende druivensoort is die hier op de wijngaarden wordt verbouwd, richt de San Marzano-groep zich ook op de groei van andere variëteiten zoals Chardonnay, Malvasia Bianco, Malvasia Nera, Fiano, Negromaro en Merlot. Puglia hier op zijn best!
Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

In 1962 hebben 19 wijnboeren de wijncoöperatie Cantine San Marzano opgericht. Een tijd dat Primitivo di Manduria nog totaal onbekend was bij wijnliefhebbers. De DOC-appellatie bestond niet eens zelfs.  In eerste instantie produceerde men die niet eens zelfs bottelde. In 1996 hebben de leden van de Cantine gezamenlijk geïnvesteerd in een eigen moderne bottelarij. De eerste flessen met het San Marzano label kwamen uit de kelder. Vanaf dat moment verkocht Cantine San Marzano kwaliteitswijn onder eigen label.

In 2000 kwam hun iconische wijn SESSANTANNI uit. Een ​​wijn die wordt gemaakt op de manier zoals de vaders van de nieuwe generatie wijnmakers dat vroeger deden. In de Sessantanni Primitivo di Manduria DOP proef je de essentie van de San Marzano-filosofie. Een wijn die vertelt over de geest van de lokale wijnbouw, de beste uitdrukking van de millennia-oude liefde van onze mensen voor de primitivo druiven van dit land. Deze wijn is nu al een moderne “klassieker”.

error: