Wijnen van de Cabernet Sauvignon druif

Cabernet Sauvignon is de beroemdste van alle blauwe druivensoorten èn de meest aangeplante druivensoort wereldwijd.
ZOEKFILTER
Categorieën
Geen categorie (1)
Alcoholvrij (1)
Rood (56)
Wijnen per land en streek
Emilia Romagna (2)
Frankrijk (18)
Languedoc-Roussillon (7)
Pays d'Oc (1)
Bordeaux (8)
Pauillac (2)
Côtes du Rhône (1)
Sud Ouest (1)
Italië (30)
Toscana (Toscane) (16)
Bolgheri (9)
Chianti (2)
Veneto (6)
Sicilia (Sicilië) (5)
Lombardia - Lombardije (1)
Umbria (Umbrië) (1)
Spanje (2)
Castilla La Mancha (1)
Valencia (1)
Verenigde Staten (4)
Californië (4)
Zuid-Afrika (1)
Stellenbosch (1)
Smaak
Rood: Fruitig, Fris, Verfijnd (2)
Rood: Stevig, Bite, Complex, Gastronomisch (13)
Rood: Veel smaak, Rond, Toegankelijk (13)
Wit: Fris, Fruitig, Toegankelijk (1)
Druif
Jaar
Eigenschappen
alcoholvrij (1)
biologisch (7)
biologisch dynamisch (1)
Magnum wijnflessen (1)
Prijswinnaar (2)
Topwijn (6)
Vegan (1)
Prijs

Cabernet Sauvignon is de beroemdste van alle blauwe druivensoorten èn de meest aangeplante druivensoort wereldwijd. De druif is ontstaan uit een kruising van de cabernet franc en sauvignon blanc.

De wijn is te herkennen aan een zeer krachtig, pittig en kruidig en herkenbaar aroma’s van zwarte bessen, kersen, cassis met een hoog tanninegehalte. Als het is gerijpt in vrij nieuw eikenhout kan de wijn ook ruiken naar cederhout, sigarendoosjes, potloodslijpsel en soms tabak. De wijn van deze druif kan extreem lang meegaan. De oorzaak is dat deze druif bestaat uit kleine, dikke druiven met een dikke schil dat relatief veel vaste stoffen bevat dat rijk is aan kleurstoffen en tannines. Deze druivensoort kan een geweldige wijn voortbrengen, maar dit is niet noodzakelijk de beste druif voor wijnen die je jong kunt drinken. Dit is geldt met name voor wijnen uit koelere klimaten.

Cabernet Sauvignon vanuit de Medoc naar de rest van de wereld

De oorsprong van deze druivensoort ligt in de Medoc in Frankrijk maar inmiddels wordt de Cabernet Sauvignon wereldwijd verbouwd. Bij een koeler klimaat zijn de wijnen wat strakker en strenger. Bij een warmer klimaat is de wijn zachter maar met dezelfde body. De wijnen lenen zich vaak goed voor stevige gerechten zoals rood vlees.

Cabernet Sauvignon druif