
Wijnen van de Syrah druif
Alle 1 - 16 van de 48 worden getoond


Baglio del Cristo di Campobello Terre Siciliane IGT C’D’C Rosso - 2018, 2019

Morellino di Scansano Col di Bacche - 2016

Gaja Cà Marcanda Promis - 2020

Donnafugata Sedàra - 2017, 2018

MED Rosé IGP Mediterranée - 2020

Le Macchiole Bolgheri Rosso DOC - 2019

Le Plan Vermeersch RS Côtes du Rhône Rouge - 2019

Veuve du Vernay Brut Rosé - N.V.

Bogle Vineyards Essential Red - 2017

Tarapaca Gran Reserva Syrah - 2018

Raspail-Ay Gigondas AOC - 2018

“Cupinero” Col di Bacche - 2018

Rocca delle Macìe Sasyr Sangiovese – Syrah Toscana - 2016

Cortijo los Aguilares Rosado Ronda - 2020

Solis Kingpin Tinto - 2020
De Syrah druif of Shiraz, zoals hij in Australië wordt genoemd, is vanaf 1990 steeds bekender geworden. De wijnen uit Bordeaux begonnen in die tijd in prijs te stijgen waardoor andere wijnen meer aandacht kregen. Hiervan heeft de Franse Syrah kunnen profiteren. In dezelfde periode werden wijnen uit warmere streken populairder. Ook in Australië begon de opmars van de Shiraz. Inmiddels is het in Australië een echte held geworden en is het de meest aangeplante druif.
Oorsprong van de Syrah
De Syrah druif wordt in Frankrijk voornamelijk verbouwd in de noordelijke Rhône, de Languedoc, Roussillon, Provence en zuidelijke Rhône. Oorspronkelijk komt deze wijn uit de Noordelijke Rhône. Later is de Syrah in de meer zuidelijk gelegen streken aangeplant, zoals Vacqueyras, Gigondas en Côtes du Rhône. In deze streken wordt de wijn vaak gemengd met andere blauwe druiven zoals de blauwe druiven Grenache, Mourvèdre en Carignan.
Kenmerken
Syrah produceert een dieprode intense kleur, de wijnen bevatten veel tannine, zijn rijk aan zuren en zijn vol en krachtig van smaak. Uit klimaten zoals de Rhône heeft deze druif frisse rood-fruit aroma’s, mooie zuren, wat kruidigs en smaakt vaak duidelijk naar zwarte peper. De druiven van jonge aanplant geuren naar rode rijpe vruchten (cassis) en specerijen (peper). Van oudere wijnstokken bevatten de aroma’s van zwarte bes, pruim, framboos, ceder, zoethout en van bloemen.
