Domaines Paul Mas

Wijnen die altijd passen bij elke gelegenheid? Die zowel de fijnproever als de ongecompliceerde drinker altijd lekker vind? Maak kennis met de heerlijke en toegankelijke wijnen van Domaines Paul mas uit de Languedoc, Zuid-Frankrijk! Een ruim assortiment en voor ieder wat wils op Wijnen.nl!
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond

Domaines Paul Mas: een gouden combinatie tussen oud en nieuw!

Wijnen die altijd passen bij elke gelegenheid? Die zowel de fijnproever als de ongecompliceerde drinker altijd lekker vind? Maak kennis met de heerlijke en toegankelijke wijnen van Domaines Paul mas uit de Languedoc, Zuid-Frankrijk!
Jean Claude Mas is de wijnmaker! Een gedreven wijnmaker die met moderne technieken prachtige wijnen maakt van eeuwenoude druivenrassen. Hij gebruikt technieken zoals die in de Nieuwe Wereld worden gebruikt. Hij respecteert de tradities van de Oude Wereld om de wijnen een eigen, onderscheidend karakter te geven. Bij ‘Les Domaines Paul Mas’ staat het streven kwaliteit voorop. Hij noemt het zelf ook ‘een plattelandse luxe’, ‘Le Luxe Rural’. Vanuit het idee dat mooie luxe wijn niet heel duur of prestigieus hoeft te zijn.

Het begin, sinds 1892 (!)

Het startte bij de overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas. Die kocht de eerste wijngaard van de familie in 1892, toen hij 9 hectare in de buurt van Montagnac verwierf. Het bedrijf bleef groeien. In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later Domaines Paul Mas creëerde.

Oog voor duurzaamheid

Tegenwoordig is 23% van de wijngaarden van Domaines Paul Mas biologisch en is elk wijndomein Terra Vitis gecertificeerd en heeft het een hoge milieuwaarde, niveau 3.

Groot, groter, grootst

Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1.312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala verschillende bodems in de Languedoc.

Onderscheidingen

Domaines Paul Mas heeft de afgelopen 20 jaar talloze prijzen gewonnen; het werd drie keer op rij bekroond met de titel van EUROPEAN WINERY OF THE YEAR door Wine Enthusiast in 2020 en tot Beste Franse Producent bij Mondus Vini.

Filosofie

De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Veel wijnen worden in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne gemaakt, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.