Fontodi

De wijnen van Fontodi zijn uitzonderlijk en kunnen beschouwd worden als de beste die er in de Chianti-streek gemaakt worden. Sinds de overname door het familiebedrijf Manetti in 1968 is het domein volledig vernieuwd. De Manetti familie heeft al eeuwen een sterke band met dit terroir en een grote passie voor kwaliteit. Giovanni en Marco Manetti waren piepjong toen ze begonnen met het planten van de wijngaarden.
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50 (1)
€50 en hoger (3)
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (4)
Toscana (Toscane) (4)
Chianti (4)
Show more Show less
Druif
Sangiovese (4)
Show more Show less
Jaar

Toont alle 4 resultaten

Fontodi is sinds 1968 eigendom van de familie Manetti. De familie is al eeuwenlang in verband gebracht met een andere activiteit die typisch is voor de Chianti-streek:  de productie van de beroemde “terrecotta”-tegels. Hierdoor heeft men bij Fontodi een sterke band met het grondgebied. Tevens is er een zeer grote passie voor kwaliteit. Het landgoed is met succes overgestapt naar een steeds meer betere teelt in de wijngaarde. Alsmede een diepere kennis van het potentieel van Sangiovese in de zone van Panzano.

Het is een gecertificeerd biologisch landgoed dat zich uitstrekt over 130 hectare. Hiervan zijn ongeveer 70 beplant met wijnstokken. Het type landbouw dat men beoefend, is geïnspireerd op de principes van respect voor de natuur en duurzaamheid. Men gebruikt niet alleen geen chemische producten. Tevens is er naar gestreefd naar het maximaliseren van de interne hulpbronnen van het landgoed. Hierdoor wordt de behoefte aan externe input (lees bemesting) verminderd. Respect voor het milieu betekent wijnen die beter en zuiverder zijn. Een meer waarheidsgetrouwe uitdrukking van de druif en het territorium

De eerste wijnen kwamen dan ook pas in de jaren 70 op de markt, met vanaf het begin Franco Bernabei als consultant. Als snel kreeg het wijnhuis grote internationale waardering.  Bijvoorbeeld voor hun Chianti Vigna del Sorbo. Hun Supertoscaan Flaccianello della Pieve. Fontodi is heden ten dage beschouwd als één van voorlopers van kwaliteit in Chianti Classico en is meermaals zeer hoog beoordeeld door de internationale pers.