Cantine Paradiso

Cantine Paradiso is gelegen in de provincie Foggia, Het wijnhuis heeft verschrikkelijk veel kennis in huis. Perfect voor de productie van wijnen van uitstekende kwaliteit. In het noorden wordt het omringd door het voorgebergte van Gargano en vanuit het westen door de prachtige bergen van de Appenijnen. In het oosten worden de wijngaarden bedekt door de Golf van Manfredonia die in de winter een kalmerende bries naar de Balkan stuurt. Alles klopt hier voor het maken van een uitstekend glas. Zeer uitnodigende wijnen.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Het verhaal van “Cantine Paradiso” vindt zijn oorsprong in de beslissing van Angelo Paradiso.  Hij een boer en vader van vier kinderen. In 1954 richtte hij een wijnmakerij op in Cerignola, in het hart van Tavoliere delle Puglie.
Het wijnhuis is in de loop der jaren uitgebreid en gemoderniseerd. Het management van de kelder is door grootvader Angelo overgedragen aan zijn kinderen Vincenzo, Michele, Tommaso en Gerardo (tweede generatie) en kwam later weer terecht bij de zonen van Michele en Gerardo, die de derde generatie vertegenwoordigen.
Angelo, kleinzoon van de oprichter, maakte in 2000 plaats voor een nieuwe koers voor de wijnmakerij, waarbij men de productiecyclus voltooide met een bottellijn, een beslissing die snel resultaten opleverde toen de wijnmakerij veel bijval kreeg van zowel Italiaanse als internationale wijnrecensenten.

De betrokkenheid van de derde generatie bij het familiebedrijf eindigde onverwachts tussen 2007 en 2008. Een ouderwetse familie ruzie wat resulteerde uiteindelijk in de sluiting van de historische wijnmakerij.
In dit stadium besloot Angelo zelf de productie van gebottelde wijn voort te zetten. In juni 2010 loste men gelukkig de meningsverschillen en misverstanden op. Angelo kocht de wijnmakerij, die nu is gebotteld onder het merk “Cantine Paradiso” en gaf een frisse nieuwe start aan wat zijn vader en grootvader 57 jaar eerder waren begonnen en waar hij altijd het beste in is geweest. Uiteindelijk goede wijnen maken!