Cielo e Terra

Voor biologische wijnen uit Veneto moet je hier zijn. Groot familiebedrijf met eigen wijngaarden maar ook met samenwerkende telers van druiven. Veel diversiteit in stijl van wijnen. De band tussen de aarde (terra) en de familie Cielo is ontstaan in de Valle del Chiampo in 1908, specifiek op het Casa Defra landgoed, rond de bescheiden Cielo familie wijngaard. Nu is het bedrijf van de Cielo familie versterkt door de vereniging van traditie en de ervaring van meer dan 2.000 kleine wijnproducenten van de Colli Berici. Cielo e Terra heeft haar missie bereikt.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Cielo e Terra heeft twee sterke wortels hier in de regio Veneto in het noordoosten van Italië. De eerste is de familie Cielo: een verhaal van 4 generaties. De tweede, de coöperatie van Cantine dei Colli Berici, met meer dan 2000 aangesloten wijnbouwers. Grootvader Pietro ontwikkelde de wijnhandel en redde het landgoed tijdens de oorlog. Hij was een geweldige communicator, zeer toegewijd aan maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Met de vierde generatie, Pierpaolo en Luca, sloot de Cielo-wijnmakerij zich aan bij Cantine dei Colli Berici en werd omgedoopt tot Cielo e Terra (Sky and Earth). Dit is een succesvolle verbintenis tussen een familiebedrijf en een coöperatie.

De coöperatie Cantine dei Colli Berici, die meer dan 2.000 wijnbouwers en 3.700 hectare wijngaarden vertegenwoordigt, werd tevens onderdeel bij het bottelen en vercommercialiseren van de bulkwijn.

In meer dan 20 jaar heeft Cielo e Terra een echte boost aan het gebied gegeven. Het ging van 5 naar 75% exportquota en is nu aanwezig in meer dan 60 markten met voornamelijk fijne wijnen (IGT en DOC).
De wijnmakerij werd ook een leider in duurzaamheidspraktijken, met projecten om mensen te ondersteunen en onze wereld te helpen.

Ze moedigen hun wijnboeren aan om meer biologische en duurzame wijnen te produceren. Alle productie is ook veganistisch vriendelijk. Talloze wijngaarden zijn overgeschakeld naar de biologische normen van CCPB.