Conti Zecca

Dit wijnhuis dateert uit de 16e eeuw, toen de adellijke Napolitaanse familie Zecca naar Puglia verhuisde. De vier landgoederen van de familie, gelegen in Leverano, beslaan 320 hectare wijngaarden. Conti Zecca richt zich op het produceren van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en zorgt ervoor dat in elke fase van de productie ervoor wordt gezorgd dat er consequent bekroonde wijnen worden geproduceerd.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

De firma Conti Zecca woont al vijf eeuwen in het land van Leverano, in het hart van Salento! Conti Zecca heeft dus genoeg tijd gehad  om naar het land te luisteren. Omhet te begrijpen en er goed gebruik van te maken, totdat men uiteindelijk, in het begin van de twintigste eeuw, de complete  productiecyclus van de teelt van de druiven tot de botteling van de wijnen van het landgoed voltooide

De overgang van de wijnstok naar de kelder was een natuurlijke ontwikkeling die het bedrijf vandaag de dag nog steeds met dezelfde toewijding volgt.  Vreedzaam en discreet bewaakt door degenen die betrokken zijn bij het ijverige werk van Conti Zecca. Deze geest doordringt alles wat voortkomt uit Leverano. Allen laten ze het verhaal van hun kwaliteit zien. Gebaseerd op de inheemse druivenrassen Negroamaro, Primitivo, Malvasia Nera en Bianca. Alsook geselecteerde niet-inheemse rassen die goed zijn aangepast naar het grondgebied van Salento.

De vier landgoederen van de familie, Cantalupi, Donna Marzia, Saraceno, Santo Stefano (met een totaal van 320 hectare) geven leven aan harmonieuze wijnen waar velen van genieten. De mateloze inzet heeft ertoe geleid dat het bedrijf in de loop van de tijd is uitgebreid. Conti Zecca heeft nu vier familielandgoederen. Naast het oorspronkelijke bedrijf, die in totaal 320 hectare beslaan en zich uitstrekken tussen Leverano en Salice Salentino.

error: