Farnese Vini

Gedurende 3 opeenvolgende jaren werd Farnese uitgeroepen tot het bedrijf van het jaar in de industrie. 5 keer zijn Farnese wijnen toegekend als “wijnen van het jaar” en meer dan 30 internationale gouden medailles en trofeeën in de afgelopen jaren hebben het bedrijf versterkt. Dat zegt toch wel wat lijkt ons… Probeer het zelf maar eens uit!
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Resultaat 1–12 van de 24 resultaten wordt getoond

Uit eerbetoon en respect draagt wijnhuis Farnese nog altijd de achternaam van prinses Margherita van Oostenrijk, de dochter van Keizer Karel V en echtgenote van Ottavio Farnese. Speciale aandacht gaf zij aan de ontwikkeling en beheer van wijngaarden. De bijzonder goede wijn die zij in de Abruzzen kon maken, viel ook bij andere edellieden van de familie Farnese in de smaak. Aan het eind van de zestiende eeuw werd haar Farnese-wijn aan de belangrijkste Europese hoven geschonken.

Op de indrukwekkende heuvels, die de uitlopers vormen van de machtige Abruzzen, zijn veel producenten gevestigd die de traditionele Montepulciano d’Abruzzo wijn maken. Herkenbaar als krachtige, maar soms ook wat zware wijnen. Tegenwoordig echter zien we ook huizen met meer zin om te experimenteren. Bij Farnese Vini is men daar zeker ook liefhebber van. Om die reden is hier onder andere ook Cabernet Sauvignon druif aangeplant.

Territorio Salento Farnese Vini

Farnese Vini

Wijnproducent Farnese Vini beschikt over veel Sangiovese, een druif waarvan een gewone Montepulciano d’Abruzzo wettelijk gezien maar 15% mag bevatten. Deze druiven doen het in de Abruzzen verrassend goed. Ze leveren wijnen op met veel fruit en een mooie diepe kleur. Het tekent de wil tot vernieuwing bij dit bedrijf. Dat overigens ook goed aan de weg timmert met zijn reguliere Montepulciano’s.

Het grote succes van het wijnproductiesysteem en de verkoop van Farnese werd vanuit Abruzzen uitgebreid naar Puglia, Campania, Basilicata en Sicilië. Het doel is het produceren van wijnen met de hoogste kwaliteit die aan de verwachtingen van de meest veeleisende klanten kunnen voldoen. En natuurlijk tegen een goede prijs. In de toekomstige strategieën van de Group Farnese zal Zuid-Italië een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

Farnese Vini Group bezit diverse wijnlabels waaronder Gran Sasso, Luccarelli en Vigneti del Salento. Farnese Vini heeft jaarlijkse een productie van bijna 13 miljoen flessen.

Logo Farnese Vini

Gewonnen prijzen en erkenningen

In 2016, 2017 en 2019 is wijnproducent Farnese Vini verkozen tot “Beste Italiaanse producent” in de “Annuario dei Migliori Vini Italiani” van Luca Maroni. Verder is Farnese genomineerd als “Producer van het jaar 2017” door de belangrijke Duitse wijncompetitie “Mundus Vini”. De rode wijn Edizione Cinque Autoctoni – het vlaggenschip – is al 9 keer als “wijn van het jaar” beoordeeld. Meer dan 70 gouden medailles en internationale wijn en bedrijfsonderscheidingen zijn er in ontvangst genomen