Vigneti del Vulture

Het wijnhuis Vigneti del Vulture ligt midden in de regio van de regio Basilicata. Hier zijn een paar jaar geleden 6 enthousiaste vrienden een wijncoöperatie begonnen. Zij zijn dus in het bezit over oude wijnstokken met inheemse druivensoorten, zoals Aglianico, Greco en de Fiano. Tegenwoordig worden hier wijnen van topkwaliteit gemaakt uit geselecteerde wijngaarden die allemaal biologisch gecertificeerd zijn.
Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties

Het bedrijf Vigneti Del Vulture is ontstaan ​​uit de passie voor wijn van 6 wijnproducenten. Allen streven ze het hetzelfde doel na: Het maken van uitstekende kwaliteitswijn!

Het doel is ambitieus. Ze streven naar uitmuntendheid in een speelveld al verzadigd met prestigieuze labels.  Ook het concurreren met degenen die al jaren in de sector werken krijgt hun volle aandacht. Dynamisch de eisen van de markt te blijven volgen en de bedrijfsmissie in de eerste plaats te behouden:” goede wijn maak je in de wijngaard “!  Blijvende zichtbaarheid in de markt dient te worden gegeven aan het merk en de identiteit van de wijnen.

Met succes: de productie is inmiddels toegenomen van 1 naar 1,5 miljoen flessen. Het samenwerkingsverband van Brachetti Peretti met het landgoed Pollenza,  Adami met de Ronco delle birulle di Manzano en Diego Della Valle, met de wijngaarden van zijn nieuwe landgoed Campus Viola in Incisa Val d’Arno, scoort tegenwoordig hoge ogen in de wijnwereld.

Allen zijn geboren en getogen in een van de meest dynamische gebieden van de regio. Een regio rijk aan boerentradities en in staat om excellente wijnen te produceren vanwege de aard van het land en de vaardigheden van hun medewerkers, besloten ze om te beginnen met de productie van Aglianico Doc-wijn onder leiding van de vaardige hand van een ‘alchemist’, bekend als Umberto Trombelli.

Umberto Trombelli is de jongste leerling van het collectief.  Een student die snel en goed de les van wijnmaker heeft geleerd. Die hij al ten dienste heeft gesteld van ondernemers en nieuwe wijnmakers die de toekomst van hun landbouwweddenschap toevertrouwen aan wijntechnici. Trombelli tekent al vijf jaar met de Vialla-boerderij in Arezzo en doet kwalitatief ook een goede duit in het zakje. Tevens geeft hij tegenwoordig leiding aan het vinificatie proces in de kelder.

error: