Caldora

De wijnen van Caldora hebben moderne stijl, gemaakt met overwegend inheemse druiven zoals Montepulciano d’Abruzzo en Trebbiano d’Abruzzo, maar er zijn ook enkele internationale variëteiten. Ze zijn fris en aromatisch, evenwichtig en fruitig, en geweldige representaties van de regio.
Prijs
Prijs
Onder €10 (1)
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Abruzzo (Abruzzen) (1)
Montepulciano d'Abruzzo (1)
Show more Show less
Druif
Montepulciano (1)
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

Caldora is een van de grootste coöperatieve wijnbedrijven in de Abruzzen. Totaal aantal wijngaarden beslaat ongeveer 1200 ha. Maar alleen de beste 200 ha worden geselecteerd, gevinifieerd en gebotteld onder de naam Caldora. De meerderheid van deze aanplant zich bevindt binnen het gebied Ortona in een ideaal microklimaat tussen de Adriatische kust en de 3000 meter hoge Mount Maiella. Een hyper moderne winery en bovendien gekoppeld aan een avant garde-wijngaard management systeem zorgen voor heerlijk zuivere wijnen barstensvol rijp fruit. De essentie van Caldora is dan ook wijnen van hoge kwaliteit voor alledag en voor iedereen.

De verfijnde wijnen zijn gemaakt met de best geselecteerde druiven uit de Farneto-vallei en andere belangrijke landgoederen in Abruzzo. Ze voltooien hun verouderingsproces in de prachtige kelders van het Caldora-kasteel. Dit is een historisch gebouw dat het bedrijf wilde renoveren om het culturele erfgoed en de wijnbouwtraditie van het grondgebied van Ortona te beschermen. Een team van getalenteerde jonge wijnmakers en agronomen wijdden zich voortdurend aan de zorg voor elke productiefase. De kleinste details hebben de wijnen naar een nieuwe horizon van kwaliteit gebracht.  Voor de topwijnen voert men bovendien een dubbele en strenge selectie van de enkele druiven uit. Dit uiteraard door de kennis dat alleen de beste druiven  geweldige wijnen kunnen maken.