Boutinot

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

In de Rhone heeft Boutinot voornamelijk eigen wijngaarden waar gewerkt met respect voor de omgeving. Men gebruikt overeenkomstig ook geen toevoegingen in het maken van de wijnen. Eric Monnin (Boutinot’s Franse wijnmaker) is één van de Rhone Riders. Dit is een gezelschap wijnmakers dat tot doel heeft de originele de kenmerken van de afzonderlijke Rhône Villages appelatie te bewaren. Boutinot zoekt in de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône naar – het perfecte lokale terroir. Ook werkt hij samen met partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen. De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke generieke Côtes du Rhône Village opgeleverd.

Overeenkomstig van afkomst uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Elk perceel van Boutinot wordt afzonderlijk gevinifieerd. De wijnen worden vervolgens opgevoedt in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen. Elke wijn is dan ook een prachtige weerspiegeling van het terroir.

Wijngaarden

De wijngaarden van Cairanne liggen in de vlakte maar ook hogere in de heuvels boven het dorp met uitzicht op de karakteristieke kerk in het hart. Al de wijngaarden op het landgoed liggen op de hellingen van La Montée du Ventabren met uitzicht op de kerk Notre Dame de la Vigne et du Rosaire en vallen binnen de onlangs goedgekeurde kaart voor de nieuwe Cairanne Cru.

Ons eigen landgoed is geconcentreerd rond zes percelen:

Op het hoogste punt van La Montée du Ventabren (hoogte 300m) zitten Les Six Terrasses aan de linkerkant en La Pauline aan de rechterkant. Beide zijn aangeplant met Grenache Noir, en dateren uit hetzelfde jaargang (geplant in 1969). De oude Grenache stokken met hun terroir van grote, warmte vasthoudende kiezelstenen. Deze produceren mede op grond hiervan lage opbrengsten van sterk geconcentreerde druiven. Ze zijn de afgunst van andere telers en enkele van de beste percelen in de hele appellatie Cairanne.In de bomen achter deze wijngaard, beschermd tegen de wind, bevindt zich een grot waar de lokale bevolking houtskool vervaardigde in een charbonnière.

error: