Chateau La Nerthe

Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 4 resultaten

Chateau La Nerthe: Een Historisch Wijnhuis in Châteauneuf-du-Pape

Chateau La Nerthe, gelegen in het hart van de beroemde Châteauneuf-du-Pape regio, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Het wijnhuis, met zijn indrukwekkende kasteel en uitgestrekte wijngaarden, is een van de oudste en meest gerespecteerde in de regio. Het wijnhuis produceert wijnen die het unieke terroir van Châteauneuf-du-Pape weerspiegelen. De combinatie van kalksteen, klei en kiezelbodems zorgt voor een perfecte omgeving voor druiven zoals Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault.

Toegewijd aan Traditie en Innovatie

Chateau La Nerthe combineert traditionele wijnbouwtechnieken met moderne innovaties om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. De wijngaarden worden biologisch bewerkt, waarbij pesticiden en synthetische meststoffen worden vermeden. De druiven worden met de hand geplukt om de hoogste kwaliteit te garanderen. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig gesorteerd en ondergaan ze een lange, langzame fermentatie in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. Deze aandacht voor detail zorgt ervoor dat de wijnen complex, gebalanceerd en vol karakter zijn.

Uitstekende Wijnen met Diepte en Karakter

De wijnen staan bekend om hun diepte, complexiteit en uitstekende rijpingspotentieel. De rode wijnen, zoals de Châteauneuf-du-Pape Rouge, bieden een rijk palet aan smaken, variërend van rijp rood fruit tot kruidige en aardse tonen. Deze wijnen hebben een volle body en een zijdezachte textuur, met fijne tannines die een lange afdronk garanderen. De witte wijnen, waaronder de Châteauneuf-du-Pape Blanc, zijn elegant en fris, met aroma’s van citrus, perzik en bloemen, en een mooie mineraliteit.

Het Chateau blijft zijn reputatie als een van de topwijnhuizen in Châteauneuf-du-Pape waarmaken. Of je nu een fervent wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een speciale fles voor een bijzondere gelegenheid, de wijnen van Chateau La Nerthe bieden een onvergetelijke smaakervaring. Elke fles is een getuigenis van het vakmanschap en de passie die in elke stap van het wijnmaakproces worden gestoken. Ontdek de elegantie en complexiteit van Châteauneuf-du-Pape met Chateau La Nerthe.