Marche

De wijnstreek Marche ligt in het oostelijke deel van Italië tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. De regio wordt begrensd door wijnparels van Toscane, Emilia Romagna, Umbrië en Abruzzen. Marche wordt gekenmerkt door het heuvelachtige, bergachtige landschap en zandstranden. Als u echter verder landinwaarts gaat, ontdekt u de schoonheid van het platteland, bezaaid met middeleeuwse dorpjes, olijfbomen en wijngaarden die zich op de heuvels uitstrekken.
Prijs
Prijs
Onder €10 (3)
Tussen €10 en €20 (14)
Tussen €20 en €30 (1)
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Speciaal
Wijnen per land en streek
Rosso Conero (2)
Rosso Piceno (1)
Verdicchio dei Castelli di Jesi (7)
Show more Show less
Druif
Aleatico (1)
Biancello (1)
Merlot (1)
Montepulciano (7)
Moscato bianco (1)
Moscato giallo (1)
Pecorino (1)
Ribona (1)
Sangiovese (6)
Sauvignon Blanc (1)
Verdicchio (7)
Show more Show less
Alcohol percentage
11,5% (1)
12,5 (2)
12,5% (2)
13 % (2)
13,5 % (2)
13% (2)
14,5 % (3)
14% (2)
Show more Show less
Jaar

Resultaat 1–12 van de 19 resultaten wordt getoond

Wijnen uit de Marche

De Marche streek halverwege Italië aan de Adriatische kust, is van oudsher niet direct de meest spectaculaire wijnregio van Italië. Lange tijd kon deze regio buiten de eigen grenzen op weinig waardering rekenen. De internationale druivensoorten lonken en men dacht er over om ook deze te gaan verbouwen. Maar gelukkig blijft men de plaatselijke druivenrassen trouw. Verdicchio is de overheersende witte druivensoort. Met een jaarlijkse productie van 24 miljoen flessen is Castelli di Jesi wat volume betreft veruit de belangrijkste DOC van de Marche. En na DOC Soave ook van Italië .

Witte wijnen uit Le Marche:

De Castelli di Jesi  Verdicchio, zoals onze Bachero Verdicchio dei Castelli di Jesi is te kenmerken als een  witte wijn met een droge, nootachtige smaak. De eenvoudigste versie is niet op fust bewaard en moet men jong drinken. De beroemde witte wijn ‘Verdicchio dei Castelli di Jesi’ zet Marche als wijngebied wereldwijd op de kaart.

Voor de wijnen uit Marche gebruikt men de witte druiven VerdicchioMalvasia Bianco, Passerina, Biancame, Trebbiano Toscano en Pecorino

Rode wijnen uit Le Marche:

Net als uit De Abruzzen is er hier een grote rol weggelegd voor de Montepulciano druif. De zuiverste versie van deze naar bessen geurende druivensoort is de wijn DOC Rosso Conero, een serieuze, doch zeer drinkbare wijn met een duidelijke smaak van zwarte bessen en een vleug viooltjes en bloemengeur. De andere DOC Rosso Piceno is juist vaak een melange van de druiven Montepulciano en Sangiovese met een drogere smaak, vaak van kers of pruim. Op sommige plaatsen wordt ook de Aleatico druif verbouwd.

error: