Il Conte Villa Prandone

Il Conte Villa Pradone staat bekend vooral om de productie van wijnen die kenmerkend zijn voor het gebied waarin het zich bevindt, onderscheidt het zich door de constante, extreme zoektocht naar absolute kwaliteit. Fantastische wijnen hier !
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

De familie De Angelis beheert deze wijnmakerij in het gebied Rosso Piceno. De geproduceerde wijnen zijn voornamelijk afkomstig van inheemse wijngaarden die aangeplant zijn met de Montepulciano druif. Dit gebied is altijd al rijk geweest en vooral geprezen om de aanwezigheid van deze wijnstokken. In dit gebied vinden we de Conte Villa Prandone. Reeds meer dan drie generaties zorgen zij voor zijn wijngaarden.  Het bedrijf is gevestigd in de Tronto-vallei, in het zuiden van de Marche. Dankzij het gunstige klimaat en de geurige koelte van de Adriatische Zee, zijn er veel druivenrassen aangeplant. we vinden hier  Montepulciano, Sangiovese, Merlot, Passerina, Pecorino, Trebbiano.

Het verschil wat de familie de Angelis geeft door het gemeenschappelijke is het doorzettingsvermogen van Walter en Samuel in de wijngaarden.  Tel hiebij op de vaardigheid van Emmanuel-enoloog in de kelder. Alsook de volharding van Mara en Marina in commerciële en exportrelaties.  Samen maken ze  Il Conte Villa Prandone tot een van de vele schatten van deze nog weinig bekende Marche-regio.

Wijnen gemaakt in een historische omgeving. Zoals de wijnbereiding van Il Conte Villa Prandone die plaatsvindt in de ondergrondse kelders (ongeveer 8 meter), met het gebruik van traditionele methoden van houten vaten, barriques en oude betonnen tanks.  Allen geërfd van de grootvader Amilcare liefkozend de bijnaam Lu Cont. Een naam die toen werd gebruikt voor Montepulciano Marche Rosso IGT.  Lukont, is een van de meest representatieve wijnen van het aanbod van het bedrijf en, in het algemeen, van de Marche. Lukont is een slim gekozen naam aangezien er zéér weinig woorden met een K voorkomen in het Italiaans.

error: