Tenuta Santi Giacomo e Filippo

Wij waren zo enthousiast van de biologische wijnen van Tenuta Santi Giacomo e Filippo dat we besloten ze zelf te gaan importeren. Prachtige zuivere wijnen zonder veel opsmuk. Het bevat wilde bloemenhoning, acaciahoning en boshoning. U kunt het Urbino-resort ook bezoeken en genieten van een heerlijk ontbijt met honing, gecombineerd met een wijnproeverij.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Meer dan een wijnproducent alleen !

Veertien hectare wijngaarden zijn in het hart van het landgoed Tenuta Santi Giacomo e Filippo aangeplant en daarbij reeds meer dan 20 jaar biologisch onderhouden.  Hun zonnerijke blootstelling, zorgvuldig agronomisch beheer en constante inzet van het team produceren druiven die het beste van dit gebied laten zien.  Het bedrijf heeft ook nog eens uitgebreide landbouwactiviteiten naast de productie van wijn waarbij olijfolie en honing uit biologische gewassen de boven toon voort. Een landbouw die de kwaliteiten van de lokale gemeenschap waardeert en afstand doet van de buitensporige exploitatie van natuurlijke hulpbronnen om de vruchtbaarheid van de bodem te vrijwaren, waarbij het gebruik van synthetische chemicaliën wordt verboden om het gebruik van organisch materiaal te bevorderen.

Naast het biologisch werken heeft men besloten om de “Cellar” te creëren, een “wijnatelier” dan we een creatief en experimenteel laboratorium dat innovatieve en geavanceerde technologieën gebruikt, zoals roestvrij staal en autoclaven die hun wijnen enorm verbeteren. De link met het verleden komt dan weer tot uiting in de terracotta amforen en de gerijpte eiken vaten.

Daarbij heeft men hier een “geheim wapen”: de Incrocio Bruni 54! Hun eigen druif !

De kruising Bruni 54, waarmee hun  prijswinnende BellAntonio wijn is gemaakt, ontleent zijn naam aan prof. Bruno Bruni, ampelograaf uit de Marken die werkte voor de catalogisering en beschrijving van veel Italiaanse wijnstokken.

Incrocio Bruni 54 is vrijwel zeker gemaakt in 1936: Prof. B. Bruni vroeg zich af: “Wat mist Verdicchio?”. Van “Meer elegante bloemenparfums en grotere verfijning” was het antwoord. Dus besloot hij Verdicchio en Sauvignon te kruisen.

53 keer probeerde hij het werk te voltooien.. maar pas bij de 54e poging slaagde hij in het meesterwerk…. En vandaar de naam!

Hun BellAntonio wijn eert de vader van deze wijnstok met prijzen en onderscheidingen die in de eerste plaats prestige geven aan een gebied, de Marche, dat een rijk en benijdenswaardig wijnbouwerfgoed heeft.