Villa Bucci

Ampelio Bucci is naast succesvol zakelijk ondernemer ook gepassioneerd wijnmaker. Hij is werkend vanuit de gedachte dat de druiven de kwaliteit van de wijn bepalen en dat zo min mogelijk moet worden ingegrepen in de kelder. Zijn Verdicchio Villa Bucci is door Gambero Rosso al diverse malen uitgeroepen tot beste witte wijn van Italië. Zijn wijnen vallen dan ook regelmatig in de prijzen in de Gambero rosso.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Alles aan het Villa Bucci-landgoed – 988 hectare aan eeuwenoude olijfgaarden, plantages van suikerbieten, maïs, tarwe, zonnebloemen en spectaculaire Renaissance-tuinen – laat grootsheid zien. Het is een erfgoed doordrenkt van passie en geschiedenis. Praten met de man zorgt voor  een besmetting van zijn enthousiasme.

Gecultiveerd en uitzonderlijk welbespraakt. Ampelio Bucci een professor in marketing aan de gerespecteerde universiteit van Milaan . Tevens een echte autoriteit in het bedrijfsleven, de academische wereld alsook  het maken van wijn. De familie Bucci bezit sinds de 18e eeuw land en maakt wijn in het Castelli di Jesi-gebied. Afkomstig uit een van de kastelen zelf: Montecarotto.

De sleutel: wijngaardbeheer

Een van de sleutels tot Bucci’s uitmuntendheid is het uitstekende wijngaardbeheer. De wijnstokken zijn vrij oud (gemiddeld 45 jaar) en de teelt (in de wijngaarden en de olijfgaarden) is volledig biologisch, officieel gecertificeerd sinds 2002. Er zijn vijf Verdicchio-wijngaarden op uitstekende hoogten, met een perfecte expositie, waardoor de wijnen meer complexiteit krijgen en uitzonderlijke consistentie van vintage tot vintage. Een zesde wijngaard, San Fortunato, is verdeeld over twee rode druiven. Er is 31 hectare met wijnstokken, waarvan 25,5 hectare gewijd aan Verdicchio in de Classico DOC-appellatie, en de rest beplant met Montepulciano en Sangiovese voor de Rosso Piceno DOC. Ongeveer 30% van de bodem is klei en kalkhoudend en de gewassen worden zeer beperkt gehouden, de helft van de toegestane gewasopbrengsten zoals vastgelegd in de DOC-regelgeving.

De wijnmakerij geeft de voorkeur aan gebruikte vaten om de wijn te laten micro-oxyderen. Dit zorgt voor zachte houtaroma’s. Elk van de Verdicchio-wijngaarden wordt afzonderlijk gevinifieerd.  vervolgens pas zorgvuldig geblend voordat ze worden gebotteld. Bucci’s Verdicchio’s zijn zo complex en gestructureerd. Ten gevolge van het late bottelen wat weer zorgt voor een grote natuurlijke stabiliteit en een lange levensduur. Vinificatie en élevage vinden bovendien plaats in de ondergrondse wijnmakerij, waarvan de van nature koele temperaturen koeling meestal overbodig maken.

Concluderend: Met Villa Bucci heb je de top van Italie te pakken!