Wijnen van de Molinara druif

Valoplicella wordt gemaakt van een mengsel van verschillende druivensoorten. 40-70% Corvina Veronese, 20-40% Rondinella en 5-25% Molinara.
Categorieën
Rode wijn (14)
Rosé (1)
Wijnen per land en streek
Italië (16)
Veneto (16)
Valpolicella (5)
Bardolino (1)
Amarone della Valpolicella (8)
Smaak
Rood: Stevig, Bite, Complex, Gastronomisch (6)
Rood: Veel smaak, Rond, Toegankelijk (3)
Rosé: Fruitig, Licht, en Toegankelijk (1)
Druif
Jaar
Eigenschappen
Prijs

Valoplicella wordt gemaakt van een mengsel van verschillende druivensoorten. 40-70% Corvina Veronese, 20-40% Rondinella en 5-25% Molinara. Een wijnmaker mag tot 15% van de andere druivensoorten toevoegen: Barbera, Negrara Trentina, Rossignola en Sangiovese.

Molinara druif