Lenotti

Een eeuw geleden begon het familiebedrijf LENOTTI met de productie van wijn met behulp van traditionele methoden. Nu zijn ze een van de beste wijnkelders van Verona en worden ze beschouwd als de meest “natuurlijke” producent omdat ze zo min mogelijk sulfieten in hun wijnen gebruiken.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Het bedrijf is eigendom van de familie Lenotti. Meer dan 90% van de productie verkoopt men in het buitenland. Ze zijn ook allerminst een kleine jongen. Hun  kelder heeft een capaciteit van ongeveer 3 mln liter (!) , bestaande uit 150 roestvrijstalen tanks 40 eiken vaten van 25 hectoliter en meer dan 1.000 barriques a  € 600 per stuk. Allemaal gebruikt voor het rijpen en verfijning van hun rode wijnen.  “Amarone DOCG Classico”, “Di Carlo”, “Ripasso Valpolicella DOC Classico Superiore”, “Cabernet Sauvignon IGT Veneto”, en voor onze beroemde specialiteiten “Massimo”, “Le Olle”, “Decus Ripasso” en ” Rosso Passo Collezione in Botte “.

Zoals alle succesvolle wijnhuizen die al decennia actief zijn, hebben ze hun productiecyclus altijd opgezet op zoek naar hoge kwaliteit in hun wijnen en de efficiëntie van de productieprocessen. Het bedrijf  is gecertificeerd volgens de “UNI EN ISO 9001: 2015” -norm. Uiteraard met het grootste respect voor het milieu waarin men werkt. Hier staat altijd de ecologische duurzaamheid van de processen en de “sociale” aspecten voorop.

Het doel van Lenotti is om de kwaliteit van hun producten te behouden.  En uiteraard ook te verbeteren door middel van hun productiecyclus die de 4 fundamentele elementen respecteert….. Lucht, water, energie en land moeten daarom als geheel zijn gezien. Volledige integratie en samenhang! Altijd gebaseerd op het grootste respect voor de natuurlijke en werkomgeving.