Zenato

Soms lijkt het ons dat de Zenatos een soort toverstaf hebben waarmee ze de emoties van de wijngaard en klanten kunnen lokaliseren. In elk geval worden hun rode en witte wijnen gekenmerkt door een vredige zoetheid, een indrukwekkende frisheid en een finesse die op elkaar is afgestemd, zonder de uitdrukking van de wijnstok of het terroir te verliezen”
Prijs
Onder €10 (5)
Tussen €10 en €20 (6)
Tussen €20 en €30 (2)
Tussen €30 en €50 (2)
€50 en hoger (6)
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (20)
Veneto (20)
Valpolicella (7)
Lugana (3)
Amarone della Valpolicella (6)
Bardolino (1)
Show more Show less
Druif
Cabernet Franc (1)
Cabernet Sauvignon (1)
Chardonnay (2)
Corvina (14)
Corvinone (1)
Croatina (1)
Friulano (1)
Garganega (1)
Merlot (1)
Molinara (8)
Oseleta (2)
Pinot Grigio (2)
Riesling (1)
Rondinella (10)
Sangiovese (7)
Trebbiano (2)
Turbania (1)
Turbiana (1)
Show more Show less
Jaar
Prijs

Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond

Groot in volume én kwaliteit. Zelfs tot in China zijn de wijnen van Zenato geliefd. En terecht. Veel van de wijnen halen hoge waarderingen bij wijnrecensenten en medailles tijdens internationale wijnconcoursen. Het is één van de grote producenten in Veneto met een productie van meer dan 2 miljoen flessen per jaar.

Rond het Gardameer en in het wijngebied Valpolicella heeft Zenato zo’n 70 hectare aan wijngaarden, vaak op de best gelegen locaties in de streek. Dat stelt Zenato in staat wijn van hoge kwaliteit te produceren. Het begon allemaal in 1960 toen Sergio Zenato, gedreven en ambitieus, nieuwe technieken op het gebied van wijn produceren ging proberen. Hij investeerde in inheemse wijnstokken om op die manier wijnen van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Tegenwoordig zetten zijn vrouw Carla, samen met hun kinderen Alberto en Nadia, Sergio’s onderneming voort met hetzelfde enthousiasme en toewijding.
Het bedrijf van de familie is gelegen in San Benedetto aan het Gardameer, in de provincie Veneto. Dit gebied is naar volume het grootste productiegebied van DOC wijnen van Italië. Het bedrijf wordt geleid door Alberto en Nadia Zenato, dus het betreft hier nog een echt familiebedrijf. Met name de laatste jaren worden hun wijnen overladen met medailles en fantastische recensies, wat er toe leidt dat hun wijnen een groot publiek aanspreekt.
In de streek rondom het Gardameer maakt men de prachtige rode wijn  S. Christina Cabernet Sauvignon en de witte wijn S. Christina Lugana. In Valpolicella maakt Zenato een zeer breed scala aan wijnen, waaronder de Amarone Classico en de Amarone Riserva “Sergio Zenato”, een wijn die een prachtig eerbetoon is voor de stichter van het wijnhuis.