Tommasi

Wie Amarone zegt, zegt Tommasi! Maar alles wat deze producent Uit Veneto maakt is van grote klasse. Tommasi is altijd een vaandeldrager geweest van de appellatie Amarone en een van de belangrijkste kwaliteitsproducenten in de Veneto. Opgericht in 1902 rond het familiehuis in Pedemonte in Valpolicella, is de wijnmakerij gegroeid en uitgebreid tot de meest uitgelezen gebieden van de regio onder leiding van de vele generaties van de Tommasi-familie. Het wijnhuis staat vooral bekend om zijn klassieke benadering van wijnmaken in Valpolicella, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan elegantie en balans en een eerbetoon is aan de wijntraditie van hun thuisregio.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Tommasi has 135 hectares, 95 in the Valpolicella area. We use only grapes which we grow ourselves. We don’t buy grapes or most, aldus Elena Bortoletto export directeur van Tommasi. En ze schenkt me een proefglas van hun Ripasso in. Wat een verleider is die wijn toch…een valpolicella “on steroids”. De Ripasso – met de bekende tweede fermentatie op de uitgeperste druiven van de Amarone – is een glas voor de liefhebbers. Een stevig product met een weinig restzoet.

We zijn meteen in het land van de corvina, rondinella en molinara, de streek van de sappige, fruitige wijnen. Wijnen waarmee je ieder kunt verleiden. Hun Amarone is uiteraard hun top cuvée, en is een van de meest bekende wijnen ter wereld. Pas nadat de druiven enkele maanden hangend zijn gedroogd in special geventileerde ruimtes, worden de suikerrijke en zeer aromatische druiven pas gevinifieerd. De wijn rust daarna drie jaar op barrique en minstens nog een jaar of fles. Het resultaat is een zeer geconcentreerde wijn.

Tommasi maakt nog veel meer. Witte wijnen zoals Soave, rosé’s, single vineyard wines en dessert wijnen en allen hebben ze kwaliteit. Het is een huis om vrolijk van te worden en de prijzen vallen mee. Valpolicella is een streek die veel biedt, zoveel is wel duidelijk.

Klasse wijnhuis

Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.

Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.