☰ MENU
Menu

Corvinone

Corvinone is een inheemse Italiaanse druif uit de regio Veneto, vaak gebruikt in Valpolicella, Ripasso, Amarone-wijnen en Bardolino.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Flesinhoud
Zoek op inhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Zoek op alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Zoek op jaargang
Jaargang
Duurzaam
Duurzaam
Smaak
Smaak
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Resultaat 1–16 van de 26 resultaten wordt getoond

Corvinone – Een belangrijke inheemse druif in Veneto in Italië

Corvinone is een inheemse Italiaanse druif uit de regio Veneto, vaak gebruikt in Valpolicella, Ripasso, Amarone-wijnen en Bardolino. Deze druif heeft grote bessen en een dikke schil, wat zorgt voor intense aroma’s en een volle structuur. Wijnen van deze druif bieden diepe tonen van rijpe kersen, pruimen, kruiden en cacao, met zachte tannines en een elegante afdronk. Vaak gemengd met Corvina voor extra complexiteit.

Lang werd gedacht dat de Corvinone druif een mutatie was van de Corvina druif maar dat was onjuist. Het zijn twee heel verschillende variëteiten. In tegenstelling tot de Corvina is de Corvinone verfijnd en met een bijzondere kwaliteit. Bij lage opbrengsten geeft Corvinone sappig, paars fruit en veel aroma aan de wijn. De druif wordt altijd in een blend met andere lokale druivensoorten uit zoals de Rondinella of Corvina druif. Vergeleken met de Corvina geeft de druif minder alcohol, maar meer opvallende zuren en intense aroma’s.