Prà

De beste wijnen die in de buurt van het stadje Soave, net ten oosten van Verona, worden verbouwd, zijn enkele van de meest interessante van Italië: levendig, fris, smaakvol en in staat om op fles te rijpen. Ze zijn gemaakt van inheemse druivensoorten die op vulkanische bodems worden verbouwd (dit laatste is zeer zeldzaam in Noord-Italië). Er zijn echter maar heel weinig producenten op dit toppunt van kwaliteit; Graziano Prà is er een van ! Zijn recente Valpolicellá’s zijn de winnaars van de toekomst!
Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties

De Prà-wijnmakerij kennen we pas sinds de jaren tachtig. Ze zijn nu niet alleen een van de topproducenten in de Soave-appellatie, maar ook een van de belangrijkste en meest visionaire witte en rode  wijnmakers in heel Italië ! Het wijnhuis is gerund door Graziano Prà. Al generaties heeft de familie lang de wijngaarden in eigendom.  De wijngaarden liggen in het hart van de appellatie, in Monteforte D’Alpone. Naast Soave produceert de wijnmakerij ook Valpolicella en Amarone.  Deze komen van de wijngaard Morandina die hij in 2001 kocht en plantte. De werkelijk opmerkelijke resultaten komen nu pas echt naar boven.

De Prà-holdings bestaan ​​uit 30 HA in Soave en 8 HA in Valpolicella. Graziano was altijd een groot voorstander van natuurlijke wijnbouw en het positieve effect ervan op de wijnen. Hij heeft vanaf het begin biologisch gekweekt. Zijn wijngaarden in Soave en in Morandina in Valpolicella zijn biologisch gecertificeerd. Alle druiven zijn selectief met de hand geoogst, zowel in Soave als in Valpolicella.

Het terroir in Monteforte d’Alpone in Soave heeft klassieke, zeer zwarte, vulkanische bodems die de wijnen een onderliggende kracht en mineraliteit geven. Wijnmagazine Vinous zegt over Prà: “Prà is er bijzonder bedreven in om ervoor te zorgen dat de wijnen ook een opmerkelijke mate van finesse laten zien.”

error: