☰ MENU
Menu

Paradiso 1954 Primitivo

2021

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Druif:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 13,75

Prijs per fles

Op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Het paradijs van het jaar 1954!

Deze Cantine Paradiso 1954 Primitivo is een ware koningswijn! Vol van smaak, diep en intens met vijgen, donkere chocolade, donker fruit en kruidige specerijen. Wees niet bang, de druiven in deze wijn komen niet uit 1954. Wel is dit een verwijzing naar de oprichting van het wijnhuis in Puglia in de hak van Italië. Wat begon als een droom van de arme, jonge boer Angelo Paradiso is zeventig jaar later uitgegroeid tot waar paradijs!

Proefnotitie Cantine Paradiso 1954 Primitivo

Ingeschonken in het glas kleurt de Primitivo intens donkerrood. Warme aroma’s van donker fruit en chocolade komen naar boven. Ook zwoele specerijen bereiken de neus. In de mond is de wijn vol en rond van smaak en voelt dik aan. Opnieuw die heerlijke specerijen en chocolade, maar bovenal veel fruit, pruimen en bessen. De tannines zijn aanwezig, maar goed geïntegreerd! Deze wijn is perfect bij gegrild of gerookt vlees, of pasta. Ook los of bij een borrelplank is dit een feestje in het glas. Paradijselijk zouden we zeggen!

Vinificatie

De Primitivo-druiven van deze 1954 groeien in het dorp Cerignola in het zuidelijke deel van Puglia, Italië. De bodem bevat veel kalksteen wat zorgt voor een goede drainage. De winters zijn hier zacht met voldoende neerslag en de zomers zijn heet en droog. Ideaal voor de donkere Primitivo druiven! Na de oogst vergisten de druiven zonder de steeltjes in grote RVS tanks gedurende 20 dagen. Vervolgens rijpt de wijn in deze RVS vaten voor nog 2 maanden. Aansluitend schenken ze de wijn over op kleine barriques van Frans eiken waar de wijn nog minimaal 12 maanden verder rijpt. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en rijpt het nog eens 4 maanden in de kelders van Cantine Paradiso.

Cantine Paradiso

Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele arme boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijn. Hij bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een groot wijnhuis met opnieuw een Angelo Paradiso aan het roer, dit keer de kleinzoon. Cantine Paradiso staat met name bekend staat om zijn gulle rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn, de Paradiso 1954 Primitivo is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: 1954.

Beoordelingen Cantine Paradiso 1954 Primitivo:

Vivino over oogstjaar 2021: 4,3 sterren

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.