Tornatore

Tornatore, een rijzende ster in de Etna-regio, wordt een van de grootste en meest gerespecteerde wijnmakerijen van de regio. Hun wijngaarden liggen op een hoogte van 1.000 meter boven de zeespiegel aan de noordkant van deze actieve vulkaan. Duidelijk wijnen met pit!
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

Het is in de vulkanische bodem van de Etna waar de familie Tornatore diepe, en eeuwenoude wortels heeft. De Tornatores, een van de oudste wijnbouwfamilies op het Etna grondgebied, wonen sinds 1680 op Sicilië.  Hun Etna-druiventeelt gaat zelfs terug tot 1865. Hun wijnen geven de essentie weer van de Etna. Allen met een behendige balans tussen geconcentreerde smaken, complexiteit, frisheid en verfijning. Dit inspireerde Francesco Tornatore om in 2010 de wijnmakerij van zijn familie te vestigen in de stad Castiglione di Sicilia. Anderhalve eeuw nadat  zijn grote grootvader plantte voor het eerst wijngaarden op de Etna.

De regio profiteert vervolgens van de overvloedige zonneschijn van Sicilië. De hoge ligging van de Etna zorgt bovendien tegelijkertijd ook voor meer regen, een matige bries en koelere temperaturen. De unieke aard van de Etna betekent dat bodems, microklimaten en blootstellingen van locatie tot locatie drastisch anders zijn. Hierdoor ontstaat een panorama van kenmerken en mogelijkheden in de wijngaarden ontstaat.

Tornatore combineert ambachtelijke en moderne wijnbereiding om wijnen te maken. De Bianco en Rosso die bijvoorbeeld het volledige scala aan fruit en de complexe persoonlijkheid van het Etna-terroir laten zien. Enkele “single vineyard”wijnen die uitdrukking geven aan de schoonheid en het onderscheidende karakter van hun uitzonderlijke sites. De Pietrarizzo met zijn hoge ligging en Trimarchisa met 40 jaar oude wijnstokken is hier dan ook een prachtig voorbeeld van!

error: