Cantina Valpantena

Cantina Valpantena is een zeer moderen coöperatie in Veneto. De kracht van dit bedrijf ligt vooral in de productie van Valpolicella wijnen (o.a. Ripasso en Amarone) met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.
Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties

Cantina Valpantena is gelegen in een vallei ten noordoosten van de stad Verona. Het is al eeuwen bekend als wijnbouwgebied. Sinds 1958 is hier de Cantina Valpantena actief, een coöperatie van 270 producenten met 600 hectare wijngaarden. Cantina Valpantena’s werkgebied strekt zich uit over het bekende trio herkomstgebieden: Soave, Bardolino en Valpolicella. De laatstgenoemde als hun specialiteit.  Uit deze appellatie maakt men o.a. zeer interessante Amarone alsmede Ripasso wijnen.

De toewijding en zorg in alle fasen van het wijnmaakproces bij Cantina Valpantena, waar traditie en technologische innovatie samenkomen, hebben geleid tot een uitstekend en constant kwaliteitsniveau, waardoor alle kwaliteiten van de druiven volledig benut zijn.
De successen behaald in de belangrijkste internationale wijncompetities zijn de verdiende erkenning van dit voortdurende onderzoek gericht op het verbeteren van de productie- en kwaliteitsnormen, samen met alle bedrijfscertificeringen en niet in de laatste plaats met het vertrouwen en de tevredenheid van de eindverbruiker.

error: