Torre del Falasco

De premium lijn Torre del Falasco dankt zijn naam aan de dief Falasco, die in de 17e eeuw in de vallei in een kleine toren woonde in het dorp Stallavena. Dit is al snel een symbool geworden van verbondenheid met het gebied en een reden om verhalen en tradities te vertellen die goed passen bij elke wijn uit de Torre del Falasco-lijn. De wijnen van Torre del Falasco kunnen rekenen op een constante, nauwkeurige en nauwgezette zorg voor de wijngaard en een selectie van de druiven vanaf het veld, waardoor deze wijnen van hoge waarde en consistentie in de loop van de tijd kunnen ontstaan.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

Torre del Falasco is een wijnmerk bij Cantina Valpantena. Opgericht door verschillende wijnboeren in Verona als een coöperatie.  Het heeft nu ongeveer 250 aangesloten boerderijen die in totaal ongeveer 750 hectare wijngaarden bebouwen. Tevens allemaal opgenomen in de gecontroleerde oorsprongsgebieden in het heuvelachtige gebied van Verona. We praten hier dus over de wijnstreek Veneto. Deze leden werden in juli 2003, na de fusie met de ‘Olioficio delle Colline Veronesi’, vergezeld door nog eens 150 boeren die olijfolie produceren. Dit bracht een nieuw olie- en wijnbedrijf in Valpantena tot leven.

Producten hebben uitstekende kwaliteitsniveaus bereikt. Dankzij toewijding en zorg besteed aan de hele productiecyclus, waar traditie en technologische innovatie samenvloeien zoals overal in Italie.  De Valpantena Winery is in staat om alle uitstekende kwaliteiten van de druiven en olijven die door haar leden geleverd zijn, volledig te benutten.

Onderscheidingen zijn behaald in de belangrijkste nationale en internationale wedstrijden. Het zijn een welverdiende erkenning van deze inspanning om de productie- en kwaliteitsniveaus te verbeteren.

error: