☰ MENU
Menu

Le Macchiole Bolgheri Rosso

2019

Jaar:

Land:

Regio:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 31,25

Prijs per fles

Op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Deze wijn noemen ze dan hun  instapwijn. Nou ja….

In ieder geval is deze Super-Tuscan helemaal prima te betalen. Maar verder is het een dijk van een wijn! De Le Macchiole Bolgheri Rosso is een prachtig voorbeeld van een geslaagde Super Tuscan: elegant, evenwichtig, mooie tannines met een lange en zachte afdronk. De Le Macchiole Bolgheri Rosso is met veel tamtam uitgebracht te midden van een groeiende populariteit voor deze appellatie op instapniveau aan de Toscaanse kust. Het is een prachtig exemplaar, dankzij zijn eerlijke eenvoud en zijn charmante benadering. De wijn onthult een goede fruitcomplexiteit met blauwe en paarse bessen in contrast met geroosterde kruiden en gebakken aarde. Dit is een geweldige wijn om te ontkurken voor een leuke familiemaaltijd met pasta en gegrild vlees rond de keukentafel. 

Le Macchiole is een Super Tuscan uit Bolgheri heeft zich stevig ingezet om het potentieel van het Bolgheri terroir maximaal te benutten, onder andere door aanplant van klassieke druiven uit de Bordeaux zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah in combinatie met milieuvriendelijke werkwijzen in wijngaard en tijdens vinificatie. In het glas heeft de Bolgheri Rosso een robijnrode kleur. In de neus, rood fruit, zwarte bessen, frambozen met in de mond een elegante smaak, fruit, vanille en licht gekruid met een zachte middellange afdronk.

Wat is een Super Tuscan wijn?

“Super Tuscan” is een term die wordt gebruikt om rode wijnen uit Toscane te beschrijven, met name het gebruik van niet-inheemse druiven zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah. Begin jaren ’70 van de vorige eeuw namen gerenommeerde wijnmakers in Toscane afstand van de Italiaanse regels voor het maken van wijnen en gebruikte de vinificatie methoden zoals de boeren deden uit Frankrijk en Californië. Bovendien gebruikte zij hiervoor de druiven merlot, syrah en cabernet sauvignon veelvuldig en gebruikte zij de eiken houten barriques om de wijnen te rijpen. Allemaal in strijd met de wettelijke voorschriften van de Chianti. Zo ontstond de opmerkelijke situatie dat veel van de beste wijnen uit Toscane als een ‘tafelwijn’ gebotteld moesten worden.

Halverwege de jaren ’80 had het voorbeeld ver buiten de grenzen van Toscane navolging gekregen en er was vrijwel geen wijngoed dat niet ten minste één van deze eersteklas tafelwijnen produceerde, die door de Amerikaanse critici enthousiast “Super Toscans” werd genoemd. Nog geen 10 jaar later was alle drukte bijna voorbij. De wetgever had in vele regio’s nieuwe D.O.C. gebieden opgericht, de productiebepalingen van reeds bestaande D.O.C.’s aangepast en bovendien de categorie van de wijnen met indicazione geografica, de tafelwijnen met geografische herkomstbenaming, doorgevoerd. Veel van de eerst ongebruikelijke tafelwijnen worden tegenwoordig met D.O.C. of I.G.T benaming aangeboden.   Wijn uit Bolgheri is vooral bekend om zijn diepgekleurde, soepele maar toch behaaglijke rode wijnen, meestal op basis van de Bordeaux-druivensoorten. Het wijnbouwterrein heeft glooiende wijngaarden aan de kust in de buurt van de Tyrreense Zee.

 

Alternatieve wijnen

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.