Produttori Etna Nord

Wijnen.nl was erg onder de indruk van alle drie de wijnhuizen die samen de Produttori Etna Nord.Samen maar goed voor zo’n zo’n 8000 flessen per jaar. Met zo’n beperkte hoeveelheid wijnen die elk jaar beschikbaar zijn, zijn wij er trots op dat wij er enkelen met u kunnen delen. Zorg ervoor dat u vandaag nog bestelt voordat ze allemaal op zijn.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Drie wijnhuizen met één wijnfilosofie

Wijn op zijn best is een uitdrukking van het land en het klimaat. en Uiteraard gecombineerd met de filosofie van de wijnmaker. Op de pittoreske hellingen van de vulkaan Etna in Noord-Sicilië, zijn drie bevriende  wijnmakers (Cuore di Marchesa, Azienda Agricola Giuseppe en Tenuta Antina Cavelleria) samengekomen om Produttori Etna Nord te creëren. Produttori Etna Nord is dus een joint venture tussen 3 wijnmakerijen.

Elke wijnmakerij en wijngaard liggen dicht bij elkaar, toch creëren ze  verschillen door hun bodem en ligging subtiele verschillen in hun fruit en stijl van wijn. Hoewel de wijnhuizen hun verschillen hebben, hebben ze ook veel gemeen. Ze delen een gemeenschappelijke wijnmaker, Pietro di Giovanni.  Uiteraard verbouwen ze allemaal alleen inheemse druiven.

De wijnen van de Etna. Allen gekenmerkt door breedte, frisheid, hartigheid en een minerale ader, zijn de uitdrukking van de vulkanische aard van het gebied en de nabijheid van de zee. De wijnbouw op de noordelijke hellingen (koeler dan zuidelijk) wordt gekenmerkt door een vochtiger klimaat.  Samen op een oude en diepe vulkanische grond. Het is rijk aan organisch materiaal. Maar ook die aanzienlijk verschillen van wijngaard tot wijngaard.

Daarom is Produttori Etna Nord opgericht. Het verhaal ontvouwt zich nog steeds. Het is een verhaal dat is ontstaan uit dromen, delen, passies en vriendschappen. Een verhaal dat gericht is op het verdedigen van de authenticiteit van het gebied. Het staat altijd garant voor de hoogste kwalitatieve uitdrukking met betrekking tot tradities en innovaties.

Produttori Etna Nord is een joint venture tussen 3 wijnmakerijen: Azienda Agricola Platania, Azienda Vinicola Di Bella, Azienda Agricola Papa.

error: