Catarratto

In Sicilië is de Catarratto veelvuldig aangeplant Sicilië. Het is zelfs de op één na meest aangeplante druif van heel Italië (Trebbiano).
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

In Sicilië is de Catarratto veelvuldig aangeplant Sicilië. Het is zelfs de op één na meest aangeplante druif van heel Italië (Trebbiano). Voor de versterkte wijn Marsala wordt van deze druif gemaakt. Marsala bestaat er in zoete en droge varianten en lijkt qua smaak het beste op port en sherry. Marsala wordt vaak gebruikt voor door het eten maar ook om zó te drinken.

Tegenwoordig wordt de druif veel gebruikt in een blend om de wijnen in koelere wijnstreken aan te sterken. En als de wijnboer goed met deze druif weet om te gaan, kunnen hier zeer aangename lichte wijnen van worden gemaakt. De Catarratto druif heeft lichte smaak en levert daardoor een soepel drinkbare wijn op. Aroma’s die je in de wijn van Catarratto druiven kunt herkennen zijn citrus, kruiden, body en frisheid en een minerale afdronk.