Lombardo

Tegenwoordig zetten de nazaten van Giuseppi Lombardo zijn gekoesterde wijnbereidingstraditie van Marsala voort met behulp van dezelfde aloude methoden. Ze blijven de technieken verfijnen, innoveren en perfectioneren die worden gebruikt om Marsala te maken. De toewijding en inspanningen van vier generaties Lombardo’s hebben geleid tot de beste Marsala van Italië.
Prijs
Onder €10 (1)
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Sicilia (Sicilië) (1)
Marsala (1)
Show more Show less
Druif
Catarratto (1)
Grillo (1)
Insolia (1)
Show more Show less
Jaar
Prijs

Enig resultaat

Vanaf Lombardo’s pand in Marsala komt een korte laan met gedrongen palmbomen uit op een fantastisch uitzicht op de open blauwe zee en de vuurtoren van Marsala. In feite is de geschiedenis van het bedrijf verwoven met het maritieme erfgoed van Marsala; de oprichter, Giuseppe Lombardo, was een scheepsbouwer die in 1881 een kans zag om wijnen op zijn schepen te exporteren.

De familie runt het bedrijf nog steeds. Ermalinda Lombardo, geholpen door haar 75-jarige vader wiens kantoor vol staat met oude memorabilia over het familiebedrijf. Natuurlijk nergesn een computer te bekennen! Hun wijnmaker, Giuseppe Aripoli, maakt een duizelingwekkende reeks Marsala’s en zoete wijnen van allerlei leeftijden en overtuigingen! Wandelende pakhuizen bevatten eindeloze houten vaten met Marsala’s in verschillende stadia van rijping. Druiven koopt men elk jaar van dezelfde telers, volgens het traditionele patroon van Marsala-huizen die niet investeren in wijnstokken. Hun ligging aan zee, zo stellen ze, is cruciaal voor de langzame veroudering van de wijnen bij Lombardo.

Van 1987 tot vandaag gaan Orazio en Ermelinda Lombardo met zorg om met de technische en commerciële aspecten van de moderne wijnmakerij Lombardo, waardoor de verkoop gestaag toeneemt. De toekomst straalt hun tegemoet in Sicilïe!