Baglio Gibellina

Baglio Gibellina ligt in het pittoreske Sicilië, waar de wijngaarden worden omringd door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa. Oude wijngaarden tussen 300-600 m boven zeeniveau worden verbouwd op een mengsel van klei en vulkanische bodems met beperkte opbrengsten, waardoor uitstekende wijnen kunnen worden geproduceerd met een ongelooflijk potentieel voor het matchen van voedsel.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Even een weetje vooraf… De stad Gibellina Nuova is van de grond af opgebouwd na de aardbeving. Een aardbeving die in 1968 de meeste gemeenten van de Belice-vallei, in de provincie Trapani, verwoestte. Gibellina zou men vandaag de dag kunnen  beschouwen als een museum “en plein air”. Een plek waar kunst versmelt met het dagelijks leven, terwijl het dagelijkse leven is vermengd met diepe cultuur in verschillende vormen.

Baglio Gibellina domineert de nieuwe stad en de wijngaarden van de nabijgelegen heuvels. Het belangrijkste element van de buitenkant is de “baglio”.  Dit is niets anders is dan de binnenplaats van de boerderij, omringd door een reeks landelijke winkels die ooit werden gebruikt voor het verzamelen en verwerken van druiven. Kortom, eenvoud.

Van deze binnenplaats gaat een onmiddellijk gevoel van rust uit.  Het kenmerkt zich  door elke seizoenswisseling. Een wisseling die verschillende kleuren, geuren en geluiden met zich meebrengt, afhankelijk van de lauwe lentezon of de melancholische nevels van de herfst. Dit allemaal ondergedompeld in de schoonheid van intense zonsondergangen of sterrenhemel luchten.

Baglio Gibellina domineert de vallei en is omringd door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa. Het landschap is onder andere bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesbomen en vijgen bomen. Het blauw van de lucht en de zee aan de horizon vormen het decor voor een mengeling van typisch Mediterraanse kleuren. De zonsondergangen die vanaf de Baglio te zien zijn, zijn spectaculair.

Baglio Gibellina maakt wijnen die de vruchten van de natuur zijn en het beste van de zon en van het land samenbrengen. Deze wijnen zijn het resultaat van een grote passie en een enorm gevoel voor traditie. Allen gemaakt door mannen die zelf met heel hun ziel van wijn houden.

error: