Le Macchiole

De wijnen van Le Macchiole hebben prestige gegeven aan de wijnen van Toscane en dat blijven ze geven. De rode wijnen, zowel de blend als een reeks mono-cépagewijnen op basis van Merlot, Cabernet Franc en Syrah, hebben Le Macchiole ertoe gebracht een van de meest prominente namen te worden, zowel langs de kust als in heel Toscane.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Absolute Topklasse

Le Macchiole dateert uit het begin van de jaren 80 en is een van de historische wijnmakerijen in Bolgheri.  In de loop der jaren is het een referentiepunt geworden voor Toscaanse kwaliteitswijn. De oprichters Eugenio Campolmi en Cinzia Merli behoorden tot de pioniers van de regio. Ze droegen op een belangrijke manier bij aan de groeiende bekendheid van Bolgheri dankzij hun werk bij het creëren van wijnen met karakter en persoonlijkheid die een symbool van de regio zijn geworden. Vandaag runt Cinzia Macchiole de wijnmakerij met de steun van haar zonen Elia en Mattia. Samen runnen ze met een hecht team van enthousiaste collega’s het bedrijf.  Ze zijn één grote familie die nooit ophoudt te innoveren en zichzelf en elkaar te verrassen.

Le Macchiole verandert voortdurend om trouw te blijven aan zijn oorspronkelijke visie. Ook met de overtuiging om biologische landbouw en een steeds duurzamere aanpak na te streven; een stijl die steeds duidelijker is en de voorkeur geeft aan verfijning en elegantie. Authenticiteit en persoonlijkheid zijn allemaal de bepalende kenmerken  van een historische wijnmakerij die niettemin altijd vooruit denkt.

Bolgheri

Bolgheri ligt aan de Etruskische kust tussen de heuvels en de zee in een natuurlijk, overweldigend mooi paradijs. Hier in Bolgheri cultiveert Le Macchiole  zijn wijngaarden sinds 1983. Het is een gebied dat bovendien letterlijk uit het niets werd ontdekt. Een perifere, onbekende hoek van de Toscaanse kust, die desalniettemin een van de belangrijkste spelers op de Toscaanse – en Italiaanse – wijnscene werd.

De eerste voorschriften voor de appellatie dateren uit 1983, terwijl de DOC begin 1984 werd vastgesteld. De kenmerken van het land samen met het droge, zacht geventileerde klimaat, de temperaturen die iets lager zijn dan de rest van de Toscaanse kust, en de unieke helderheid van het gebied dragen allemaal bij aan de definitie van een typisch mediterrane omgeving die bijzonder geschikt is voor het kweken van rassen als Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Syrah. Uitstekende resultaten zijn er ook bij de teelt van Chardonnay, Sauvignon, Viognier en Vermentino.

De bodems in Bolgheri vertonen een hoge mate van variabiliteit, zozeer zelfs dat er binnen de appellatie 27 afzonderlijke bodemsoorten zijn geïdentificeerd. Het grootste deel van het terrein in het gebied bestaat uit kleiachtig, zanderig alkalisch terrein met opmerkelijke diepte en een minerale aanwezigheid dat zeer fijn maar niettemin substantieel is. Dit zijn allemaal perfecte omstandigheden voor de productie van elegante wijnen met een lang rijpingspotentieel.