☰ MENU
Menu

Simonsig Chenin Blanc

2024

Jaar:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 9,70

Prijs per fles

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Nog 11 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Heerlijke frisse Chenin Blanc

Zachte mineralen, rijp fruit van peer en cantaloupe. Van de populaire wijnen van Simonsig is de Chenin blanc zonder enige twijfel een van de favorieten. De wijn heeft een zongerijpte stijl waarin aroma’s van peer en abrikozen domineren. Ondanks de warme omstandigheden waarin de druiven tot volle wasdom kwamen, is deze Afrikaanse steen – zoals Chenin blanc in Zuid Afrika heet– niet zoet en lekker fris. Wel heeft deze droge wijn een zweempje honing in zijn afdronk. Deze Simonsig Chenin Blanc is uiterst fruitige wijn wordt gekenmerkt door een zongerijpte stijl waarin aroma’s van peer en abrikozen domineren. Uitstekend inzetbaar als begeleider van steviger visgerechten, maaltijdsalades en asperges. Ook heerlijk bij gerechten uit de Aziatische keuken.

Smaakprofiel en Wijn-Spijscombinaties van de Simonsig Chenin Blanc

Bij het proeven van de Simonsig Chenin Blanc ontdek je een levendige smaakexplosie van fruitige tonen. Het palet onthult rijpe appel, verfrissende citrus en subtiele hints van tropisch fruit. De wijn heeft een aangename zuurgraad, die zorgt voor een verkwikkende en gebalanceerde afdronk. Deze kenmerken maken de Simonsig Chenin Blanc uitermate geschikt voor diverse wijn-spijscombinaties. Hij past perfect bij lichte gerechten zoals gegrilde vis, salades met geitenkaas of een zomerse quiche. Daarnaast is hij een uitstekende keuze om te serveren bij Aziatische gerechten, dankzij zijn verfrissende karakter en subtiele zoetheid.

Vooruitstrevend Simonsig

Veel mensen scharen Zuid-Afrika onder de landen uit de nieuwe wijnwereld. Echter als je bedenkt dat broers François en Johan Malan de tiende generatie wijnmakers in de familie vormen, durft je Zuid-Afrika nog nauwelijks een nieuwe wereldwijnland te noemen. Simonsig in is veel opzichten vooruitstrevend. Eind jaren tachtig was toenmalige wijnboer Frans Malan een van de eerste wijnboeren die zelf ging bottelen.  Tevens introduceerde hij nieuwe druivenrassen en keldertechnieken. Ook bracht Simonsig als eerste wijnhuis een vonkelwijn op de markt, het Zuid-Afrikaanse antwoord op champagne. Terecht ontpopte Frans Malan zich als een van de gezichtsbepalende pioniers in het Stellenbosch van voor de grote doorbraak in de jaren negentig.

Simonsig profiteert van de verscheidenheid aan terroirs en microklimaten van Stellenbosch. Het verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen. hier een zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan klei en mineralen. De druiven worden nauwkeurig geoogst, waarbij de druiven onder gecontroleerde temperaturen vergist worden. Simonsig maakt hiervan geweldig mooie blends en mono-cepage wijnen zoals deze Chenin Blanc.

Alternatieve wijnen

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.