Surrau

In Vigne Surrau ontmoet voortdurende innovatie de wijntraditie van de regio, waardoor wijnen ontstaan ​​die een uitdrukking van het gebied willen zijn. Vigne Surrau ontleent zijn naam aan de Surrau-vallei, gelegen tussen de gemeenten Arzachena en Palau in het hart van de Gallura-appellatie in het noorden van Sardinië. De locatie biedt een perfect groeigebied voor zowel witte als rode wijnen van buitengewoon karakter en elegantie.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

De familie Demuro zijn inheemse Sardiniërs en hebben al generaties lang wijnbouw beoefend. Toen hij opgroeide, werkte Tino Demuro in de wijngaarden van de familie. Voornamelijk om wijn te maken voor eigen consumptie. Twintig jaar later, terwijl hij een succesvol bouwbedrijf runde, begon hij als architect onderzoek te doen.  Naar de symbiotische relatie tussen constructie en natuur. In 2001 investeerde hij in het potentieel van het land met de aankoop van wijngaarden in de gemeente Arzachena.

Vigne Surrau ontleent zijn naam aan de Surrau-vallei. Dit is gelegen tussen de gemeenten Arzachena en Palau in het hart van de Gallura-appellatie in het noorden van Sardinië. Verscholen tussen de ruige heuvels. Maar met een indrukwekkend uitzicht op het granietmassief van Limbara. Het ligt de wijnmakerij op een klein kwartier rijden van de Costa Smeralda en het kristalheldere water van de Middellandse Zee. De locatie biedt een perfect groeigebied.  Voor zowel witte als rode wijnen van buitengewoon karakter en elegantie.

Na de eerste aankoop van een wijngaard huurde Tino de beroemde adviserende oenoloog Beppe Caviola in en stelden ze een jong team samen, bestaande uit agronoom Fabio Isoni en oenoloog Mario Siddi, met als doel Vigne Surrau tot zijn volle potentieel te brengen. De filosofie van de wijnmakerij beweegt tussen traditioneel en innovatief; traditie in de selectie van de geteelde variëteiten en innovatie in de wijnbereiding, die wordt uitgevoerd met de meest geavanceerde apparatuur en oenologische expertise.

Vermentino staat centraal

Vanaf het begin bouwde men Vigne Surrau  rond de Vermentino druif en vandaag is het 70% van de productie van de wijnmakerij. Vermentino di Gallura staat bekend als de beste uitdrukking van Vermentino op het eiland, en weerspiegelt de kenmerken van het gebied, van de granietbodem en de Macchia Mediterranea tot de Mistral-zeebries die over de wijngaarden waait. Deze invloeden komen tot uiting in de aroma’s en body van Vermentino di Gallura, een voorbeeld voor hun wijnmakerij, Gallura en Sardegna over de hele wereld. Surrau bewijst hun toewijding aan de variëteit en de regio en produceert drie bottelingen van Vermentino di Gallura.

In de kelder gebruikt Vigne Surrau drie verschillende methoden voor de vinificatie en veroudering van hun wijnen – staal, cement en hout. Onlangs is het wijnhuis ook begonnen met het gebruik van amforen voor de Vermentino.

De focus ligt op harmonie tussen natuur en innovatie. Dit is in het hele landgoed duidelijk terug te vinden. De wijnmakerij interpreteert de kelder als een werkplaats. Eentje die een product van het land transformeert door middel van zichtbare processen, die echtheid en kwaliteit garanderen. De architectuur van de wijnmakerij is het resultaat van een harmonieus onderzoek tussen gebouw en natuur. Het gebouw wordt gerealiseerd door een opeenvolging van transparante gevels en lokale stenen muren die versmelten met het land. Vigne Surrau is een open ruimte, zonder barrières tussen binnen en landschap

error: