☰ MENU
Menu

Quinta das Setencostas Tinto

2020

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 9,95

Prijs per fles

Nog 6 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Sappige rode kwaliteitswijn uit de buurt van Lissabon

Rode kers, braam, laurier, specerijen van kruidnagel en kaneel en viooltjes. Mooie subtiele fruittonen en wat sappigs in de mond samen met genoeg structuur. De Quinta das Setencostas Tinto is een wijn uit de DOC Alenquer, ongeveer 40 kilometer boven Lisboa (Lissabon), Portugal. Casa Santos Lima creëert deze expressieve wijn uit een selectie van autochtone Portugese druivenrassen: Castelão, Camarate, Tinta Miúda en Preto-Martinho. Wie kent ze niet. Het resultaat is een wijn die de rijke wijntraditie van de regio perfect weerspiegelt en dus de DOC kwalificatie, en de vele lovende beoordelingen, helemaal verdient.

Smaakbeleving en Gastronomische Harmonie

In het glas heeft de Quinta das Setencostas Tinto een indrukwekkend smaakpalet. Naast het prominente donkere fruit ontwikkelen zich interessante tonen van zoethout en laurier. De Quinta das Setencostas Tinto is een mooie combinatie met diverse vleesgerechten, waarbij de rijke smaken van de wijn de gerechten complementeren en versterken. Ook gerechten met zoete aardappel kan hij erg goed aan!

Terroir van Alenquer

De wijngaarden van Quinta das Setencostas bevinden zich in Alenquer, een schilderachtig gebied zo’n veertig kilometer ten noorden van Lissabon. Dit wijngebied, met kleine slaperige dorpjes en glooiende heuvels en valleien, heeft ideale omstandigheden bieden voor wijnbouw. De nabijheid van de Atlantische Oceaan speelt een cruciale rol, omdat deze een verkoelende invloed heeft op het klimaat, wat helpt om de druiven fris en goed in balans te houden. Dit temperatuurevenwicht, samen met de bescherming van de heuvels tegen harde winden, zorgt voor een langere rijpingstijd van de druiven. De bodem, die voornamelijk bestaat uit kalk, kiezel en klei, in combinatie met warme zomers en koele winters, creëert ideale omstandigheden voor het verbouwen van kwaliteitsdruiven. Het vinificatieproces van de Quinta das Setencostas Tinto kenmerkt zich door een lange inweking van de druiven. Deze techniek zorgt ervoor dat de schillen zoveel mogelijk extractie kunnen afgeven aan de most, wat resulteert in een wijn met intense kleur en rijke smaken. Na de gisting volgt een gedeeltelijke rijping op eikenhout, wat bijdraagt aan de complexiteit en structuur van de wijn.

Casa Santos Lima

Casa Santos Lima heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het einde van de negentiende eeuw. Opgericht door Joaquim Santos Lima, behoorde het wijnhuis toen al tot een van de grootste producenten en exporteurs van Portugal. Tegenwoordig beheert de familie maar liefst 400 hectare aan wijngaarden verspreid over vijf Portugese wijngebieden. Een interessant detail is dat de huidige eigenaar, José, voorheen werkzaam was als bankier in Londen voordat zijn vader hem vroeg het familiebedrijf over te nemen. Onder zijn leiding heeft Casa Santos Lima zijn reputatie voor het produceren van wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding verder verstevigd. De Quinta das Setencostas Tinto is hiervan een perfect voorbeeld, een wijn die traditie en moderne wijnbouw verenigt in een glas. Probeer ook eens hun mooie wijn uit de Alentejo regio!

Alternatieve wijnen

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.