Poggiotondo

Wijnrecensente Jancis Robinson is zeer enthousiast over Poggiotondo en beschrijft de wijnen met het woord “energie”, Vinous beoordeelde alle wijnen met 90/100 punten of hoger. Het Engelse tijdschrift DECANTER bestempelt Poggiotondo uit Toscane als een van de “50 Starbuys van 2015”.
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (1)
Tussen €20 en €30 (1)
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (2)
Toscana (Toscane) (2)
Chianti (2)
Show more Show less
Druif
Colorino (1)
Sangiovese (2)
Show more Show less
Alcohol percentage
13,5 % (1)
Show more Show less
Jaar

Toont alle 2 resultaten

Het verhaal van Poggiotondo begint in 1968 met Carlo Antonini, een leraar met een passie voor landbouw en een bijenhouder in zijn vrije tijd. Hij kocht de eigendommen die historisch toebehoorden aan de Conti Guidi, een oude adellijke familie die land bezat in Toscane en Emilia Romagna.

De geschiedenis van de wijnmakerij start in 1968, wanneer Carlo Antonini, leraar en barman, het historische pand van Conte Guidi in Medioevo koopt. Vandaag de dag is het Carlos zoon Alberto het landgoed met zijn 28 hectare wijnstokken met grote passie. Hij studeerde wijnbouw in Fiorentina, Bordeaux en Californië en werkte als oenoloog voor Frescobaldi en Antinori. Tegenwoordig ondersteund hij naast zijn eigen wijngaard vele klanten over de hele wereld.

Tegenwoordig is Poggiotondo van zoonlief Alberto Antonini, de nieuwe ster in de wijnscene van Toscane. In veel markten zijn de wijnen al erg aanwezig, maar in Nederland nog vrij onbekend. Daar willen wij verandering in brengen!

Wijnrecensente Jancis Robinson is zeer enthousiast en beschrijft de wijnen met het woord “energie”, Vinous beoordeelde alle wijnen met 90/100 punten of hoger. het tijdschrift DECANTER bestempelt Poggiotondo als een van de “50 Starbuys van 2015”.

Na een conversiefase van 3 jaar zijn de Poggiotondo-wijnen sinds de oogst van 2014 biologisch gecertificeerd. Poggiotondo heeft zich gericht op het beschermen van de bodem met zijn natuurlijke, levendige, uitgebalanceerde vruchtkwaliteit en actieve microbiologie.

De principes die in de wijngaarden worden toegepast, zijn ook in de wijnkelder in harmonie. Betonnen tanks zijn gebruikt voor fermentatie – grote geroosterde eiken vaten en betonnen tanks voor veroudering. Commerciële producten zoals gisten, enzymen etc. vind je niet bij Poggiotondo.

Probeer het zelf maar! U zult snel overtuigd zijn! Heerlijk  en eerlijk!