☰ MENU
Menu

Vignamato Vi di Visciola

N.V.

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 22,10

Prijs per fles

Nog 10 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Is het wijn of geen wijn? In ieder geval is het wel heeeeel lekker….

Wijn is een alcoholische drank die ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. Althans zo heet het volgens de wet… en daar zit hem nou de kneep met deze “wijn”. Wat is dan hier wel het geval? De Vignamato Vi di Visciola  bijzondere “bevanda aromatizzata ” is gebaseerd op een recept uit
de 19e eeuw van oma Amato. Het mag officieel geen wijn heten, omdat wijn louter gemaakt mag worden van vergist druivensap. Hier is dus iets geks aan de hand… Wat doen ze daar bij  Vignamato ? In Juni plukt men de rijpe lokale zure kersen en deze laat samen met extra suiker vergisten. Daarna pas in de oogsttijd in Oktober wordt dit aangevuld met de most van lokale blauwe druiven, zoals de Montepulciano en de Sangiovese.  Een tweede vergisting volgt en de “wijn” rijpt aansluitend enkele maanden voordat hij gebotteld wordt.

Vruchtenwijn ?

We praten dus eigenlijk over een soort van “Vruchtenwijn”.  Maar oh oh, wat voor één !! Wat is dit lekker ! De wijn heeft een prachtige paarse kleur en inderdaad een soort van hele frisse amarene kersen geur. Daarnaast ruik je ook thijm en een soort van caramelaroma. Complex. De wijn gedraagt zich heel speels in de mond en is absoluut niet plakkerig. hij heeft ook maar een “gewone”13,5 % . Het heeft zoveel frisheid op het eind dat je gelijk weer denk dat je gewone wijn aan het drinken bent. Dit is echt een ontdekking. Vanzelf sprekend is dit een topcombinatie met bijvoorbeeld ijs van Amarene kersen. Echter wij denken dat eigenlijk een fantastische vervanger voor een glas port is. Hier verras je je gasten mee met kerst bijvoorbeeld. Zet de Vignamato Vi di Visciola bij een paar lekkere blauw schimmelkazen of wat harde kazen zoals oude Hollandse overjarige of een mooi stuk verse Parmezaan. Heerlijk , wat een vondst!

Vignamato

Vignamato betekent ‘wijngaard van Amato’, de vader van eigenaar Maurizio Ceci, maar het is ook een soort samenstelling van vigna en amato, grofweg vertaald als ‘geliefde wijngaard’.De naam Vignamato werd in 1992 door Maurizio en zijn vrouw Serenella aan hun wijnbedrijf gegeven. Oprichter was Umberto Ceci, die in de jaren ‘40 een klein stukje land kocht bij San Paolo di Jesi om er verdicchio te gaan verbouwen.  Onder leiding van Maurizo en Serenella is Vignamato een toonbeeld geworden voor de streek.  stuk voor stuk prachtige wijnen waarin traditie en innovatie op een perfecte manier samen komen. Biologische wijnbouw,  alle wijngaarden en wijnkelder helemaal up-to-date, tradities prachtig volgend en een passie zonder restricties  resulteren in originele wijnen die laten zien wat de streek allemaal in petto heeft. De Vignamato Vi di Visciola is hier een waar schoolvoorbeeld van.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.