Château Tour de Mirambeau

De familie Despagne heeft een 200-jarige geschiedenis in Bordeaux, maar ze brengen de energie van de nieuwe wereld naar hun wijnen. Alom erkend als de topproducent in de Entre-Deux-Mers, bezitten ze vier kastelen en bewerken ze 250 hectare wijnstokken. Daarbij heeft de luchtvaartmaatschappij British Airways Château Tour de Mirambeau gekozen om haar reizigers te begeleiden.is haar al meer dan 25 jaar trouw gebleven. Continuïteit is hier dus het juiste woord.
Landen & Regio's
Landen & Regio's
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Druif
Druif
Toon meer opties
Thema
Thema
Toon meer opties
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties

Château Tour de Mirambeau is het historische eigendom van de familie Despagne . Deze wordt reeds 8 generaties lang in de familie overgedragen.

Het is gelegen in de stad Rauzan, een middeleeuws dorp in Entre-Deux-Mers. Beroemd om zijn grot die is uitgehouwen door een ondergrondse rivier en die onder onze kalksteenbodems stroomt. La Tour de Mirambeau is in feite een oude molen waar het echtpaar naar toe verhuisde op de dag na hun huwelijk.

Odile en Jean-Louis Despagne , een verenigd, genereus, veeleisend en nieuwsgierig stel. Zij zijn de grondleggers van de waarden van de familie Despagne. Ten gevolge van hun werk nam de reputatie van de wijnen van Château Tour de Mirambeau een grote vlucht.

De familie Despagne is gespecialiseerd in de productie van zuivere wijnen in het Entre-Deux-Mers gebied van de Bordeaux.

Als geen ander wijnhuis hebben zij begrepen dat de hedendaagse wijndrinker op zoek is naar modern gemaakt wijnen waarin echter wel het karakter van de wijnstreek te herkennen is.

Beetje bij beetje is men erin geslaagd om het strakke keurslijf van de regels van Bordeaux van zich af te schudden en hun eigen weg te kiezen.

Zo hebben ze naast de Mirambeau-serie ook een tweetal pure wijnen ontwikkeld die niet binnen de regels van de AOP vallen. Wel weerspiegelen zij voor 100% het terroir waarop de druiven groeien.

British Airways heeft Château Tour de Mirambeau gekozen om haar reizigers te begeleiden. De luchtvaartmaatschappij is haar al meer dan 25 jaar trouw gebleven. Hierdoor hebben de wijnen van Tour de Mirambeau een goede internationale reputatie opgebouwd.

error: