Tre Monti

Vanaf 1997 begon het grote succes met een tre-bicchieri vermelding in de Gambero Rosso. Na de verplichte drie jaar van conversie, vanaf de oogst van 2014, zijn hun druiven en wijnen nu ook helemaal biologisch gecertificeerd. Tre Monti uit Emilia Romagna is een bewijs dat hier echt niet alleen maar saaie zoete Lambrusco maakt. Prachtige wijnen komen hier vandaan.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Toen Thea en Sergio Navacchia in de vroege jaren zeventig op weg gingen met dit wijnavontuur wisten ze niet wat hun te wachten stond. Wel hadden ze heel duidelijk het pad voor ogen dat ze gingen bewandelen.  Sergio en Thea, samen op hun eigen manier, waren revolutionairen destijds.  Hun revolutie die begon in de wijngaard bestond uit een  grotere plantdichtheid per hectare.  Ook gingen ze experimenten met niet-traditionele wijnstokken voor die streek niet uit de weg.

Vittorio en David, hun zonen, zette het levenswerk voort. Er ontstonden belangrijke samenwerkingen met de beste Italiaanse oenologen die men binnenhaalden. Hun kennis en ervaring waren  fundamenteel voor Vittorio’s groei.  Hij werd dan ook manager van het agronomisch en oenologisch gedeelte van het bedrijf. Vanaf 1997 begon het grote succes met een tre-bicchieri vermelding in de Gambero Rosso. Na de verplichte drie jaar van conversie, vanaf de oogst van 2014, zijn hun druiven en wijnen nu ook biologisch gecertificeerd. Tre Monti is een bewijs dat Emilia Romagna echt niet alleen maar saaie Lambrusco maakt.  Prachtige wijnen komen hier vandaan.

De boerderij van Tre Monti bestaat uit twee verschillende landgoederen. De ene op de heuvels van Imola en de andere tussen Castrocaro en Predappio. De totale oppervlakte beslaat ongeveer 50 hectare, allemaal beplant met wijnstokken. Na onderzoek van de landgoederen (1999) bleek zelfs binnen hetzelfde perceel een groot aantal diverse bodemcomposities aan het licht gebracht, waardoor het noodzakelijk was om een ​​verdere onderverdeling in microzones te maken. De gedetailleerde kennis van de bodems heeft het mogelijk gemaakt om een ​​meer compatibele variëteit aan te planten met elk hun eigen specificaties.  De resultaten zijn voelbaar in kwaliteit en rijkdom en in de diversiteit van de verkregen druiven.