☰ MENU
Menu

Yenda Sel d’Aiz Albarino Godello

2019

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Oorspronkelijke prijs was: € 15,00.Huidige prijs is: € 12,75.

Prijs per fles

Op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

“Likkebaardendkoellessendfrisdrinkend” wit uit Cantabria!

Yenda Sel d’Aiz Albarino Godello. Albariño geblend met de Godello druif . Twee autochtone locale druiven soorten uit Cantabria in Spanje, die in een blend een heerlijke wijn opleveren; de frisheid van Albariño met de body van de Godello. We voeren ook al hun heerlijk Spicata waar zelf nog een beetje riesling acte presence er bij geeft. Waar bij de Spicata de seinen volledig op groen stonden, springen ze hier bij deze Yenda Sel d’Aiz Albarino Godello naar geel-oranje. Perzik, wat mandarijn, wat meloen, rijpe appeltjes en wat schuchtere citrus. Combineer deze wijn met wat gravad lax of bij een geitenkaas salade. Uiteraard ook prima om solitair op een mooie warme dag te drinken. De regio Cantabria lijkt met zijn bodemtypes en jaarklimaat uitstekend geschikt om sappige frisdroge wijnen te maken.

Bodegas Sel d Aiz

In Castillo Pedroso, in een klein wijngebied in Cantabria, op ongeveer 500 meter hoogte, in een van de meest aantrekkelijke gebieden van het noorden van Spanje en op ongeveer 45 km van Santander, ligt Bodegas Sel d Aiz, het passieproject van Asier & Miriam, waar ze al hun vrije tijd en energie in steken. Het resultaat is een zeer kleinschalige, kwalitatief hoge productie van diverse wijnen. Ze cultiveren in hun 5 hectare wijngaard, op het zuidoosten gericht. De rassen riesling, Albariño en Godello (aromatische druiven die zich hebben aangepast aan de kou, wind en regens van het noorden) e.e.a. gelegen in een prachtig groen droomlandschap, omgeven door de imposante natuur die de authentieke kust van Cantabrië bezit.

Verantwoorde wijnen met zo minimaal mogelijk sulfiet.

Bodega Sel d’Aiz werkt zo biologisch als mogelijk is in deze streek, en probeert de wijngaard zo gezond mogelijk te houden met behulp van grassen en onkruiden, insecten en vogels die daar weer op afkomen en gebruik van bestrijdingsmiddelen dus overbodig maken. Ze maken de wijnen zo veel mogelijk zonder sulfiet, maar waar nodig met echt de minimale toevoegingen van sulfiet ( feitelijk zo weinig dat het wel vermeld moet op de fles maar eigenlijk verwaarloosbaar is ) en zonder andere toevoegingen die weliswaar ook toegestaan zijn maar toch in de weg staan van hun ideeën over duurzaamheid en puur- natuur wijnen. Bij het maken van de Yenda Sel d’Aiz  Albarino Godello is hier dan ook zeker rekening mee gehouden!

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.