Wijnen van de Bonarda druif

De wijn van de kleine Bonarda druiven is geconcentreerd, vaak diep rood en met vooral veel rood fruit en zachte tannines en een mooi uitgebalanceerde zuurgraad.
Categorieën
Rode wijn (2)
Wijnen per land en streek
Italië (2)
Emilia-Romagna (2)
Smaak
Druif
Jaar
Eigenschappen
Prijs

De wijn van de kleine Bonarda druiven is geconcentreerd, vaak diep rood en met vooral veel rood fruit en zachte tannines en een mooi uitgebalanceerde zuurgraad.

Deze druif komt in Italië vooral in Piemonte voor. Soms wordt hij daar vermengd met het sap van de Nebbiolo-druif om wat meer intensiteit en kleur te geven.

Oorspronkelijk komt het druivenras Bonarda uit Frankrijk. Daar heet deze druif Douce Noire. Tegenwoordig kom je dit authentieke druivenras in Frankrijk nog maar weinig tegen. In Argentinië is de Bonarda Argentina na de Malbec het meest aangeplante druivenras. In de wijnstreek Mendoza worden er fraaie Bonarda wijnen gemaakt.

Bonarda druif