Bonarda

De wijn van de kleine Bonarda druiven is geconcentreerd, vaak diep rood en met vooral veel rood fruit en zachte tannines en een mooi uitgebalanceerde zuurgraad.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

De wijn van de kleine Bonarda druiven is geconcentreerd, vaak diep rood en met vooral veel rood fruit en zachte tannines en een mooi uitgebalanceerde zuurgraad.

Deze druif komt in Italië vooral in Piemonte voor. Soms wordt hij daar vermengd met het sap van de Nebbiolo-druif om wat meer intensiteit en kleur te geven.

Oorspronkelijk komt het druivenras Bonarda uit Frankrijk. Daar heet deze druif Douce Noire. Tegenwoordig kom je dit authentieke druivenras in Frankrijk nog maar weinig tegen. In Argentinië is de Bonarda Argentina na de Malbec het meest aangeplante druivenras. In de wijnstreek Mendoza worden er fraaie Bonarda wijnen gemaakt.