☰ MENU
Menu

Anthilia Donnafugata Sicilia DOC

2022, 2023

Jaar:

Land:

Regio:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 12,95

Prijs per fles

Nog 14 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Regio:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Onze meest geliefde Donnafugata wijn

Anthilia van Donnafugata is een klassieker onder de witte wijnen. Wereldwijde erkenning en waardering vanwege zijn frisse en geurige boeket met fruitige en bloemige tonen. James Suckling heeft deze wijn 91 punten gegeven, een heel mooie beoordeling! Een heerlijk veelzijdige wijn, ideaal met een bijvoorbeeld een visje in bierbeslag of een paar mooie vegetarische gerechten zoals een gratin van courgette. Anthilia heeft een strogele kleur. De neus geeft een fris en fruitig boeket met tonen van wit vruchtvlees (appel) gecombineerd met geuren van wilde bloemen. In de mond vinden we de intussen duidelijke fruitige toon opnieuw, opgefrist door aangename sappigheid. Het eindigt met een lange afdronk. Perfect in combinatie met licht gerookte of gebakken vis, schaaldieren, ansjovis en andere voorgerechten. Uitstekend met tonijn, Caesar salade en loempia’s. Gekoeld serveren op 9-11 ° C. Krijgt van de Wine spectator een mooie score van 91 punten.

Donnafugata Anthilia

In deze wijn is de Catarratto de overheersende variëteit; de blend is aangevuld door andere autochtone en internationale variëteiten. De wijngaarden bevinden zich  in zuidwestelijk Sicilië, op landgoed Contessa Entellina en aangrenzende gebieden. Meer informatie over de producent staat op Donnafugata. Donnafugata werkt volgens de principes van ecologisch duurzame wijnbouw. Dit is het geïntegreerde beheer van snoeien tot uitdunnen, de keuze van verschillende oogstmomenten en de nachtoogst (met de bedoeling een frisse stijl te verkrijgen). Dit resulteert in gezonde en goed gerijpte druiven voor Anthilia, de klassieker van Donnafugata.

De familie Rallo startte in 1983 met hun Donnafugata avontuur in de historische kelders in Marsala en hun wijngaarden in het hart van West Sicilië Contessa Entellina. In 1989 maakte Donnafugata ook de overtocht naar het eiland Pantelleria, Hier begon intussen de productie van de natuurlijke zoete wijnen. Donnafugata werd in Sicilië opgericht door een ondernemende familie met 150 jaar ervaring in premium wijnen. Giacomo Rallo en vrouw Gabriella, dochter Jose en zoon Antonio zijn bezig met een ondernemend project met focus  en aandacht voor detail en de natuur en om het potentieel dat het gebied biedt ook in hun wijnen te laten terug komen.

Excellentie voor alles.

Donnafugata streeft dan ook excellentie na in hun premium wijnen door de uiterste zorg en oog voor detail in de wijngaarden, in de wijnkelders. Dit alles bovendien in relatie met de omgeving . Extreme Kwaliteit is de ondernemende stijl die de bedrijfsfilosofie weerspiegelt. Volgens Donnafugata weerspiegelt intussen  het land van herkomst en verder de bodemgesteldheid, de belichting,  de hoogte, het klimaat en de wijnstokken zich in de wijnen. Zorgvuldig worden de juiste druivenrassen gekozen die het beste passen bij het terroir. Frequent worden in de wijngaard druif proeverijen gehouden om de ideale oogst tijd vast te stellen. Voor de wijnbereiding is tenslotte gebruik gemaakt van niettemin eenvoudige technologie met respect voor de integriteit van de druiven, most en wijn . En verder als laatste door het permanent proeven controleert de technische staf de ontwikkeling van de most en de wijn.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.