☰ MENU
Menu

Lombardo Fine Marsala

N.V.

Jaar:

Land:

Regio:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 8,45

Prijs per fles

Op voorraad

Nog 10 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Regio:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Het vergeten goud uit Sicilië

Laten we eerlijk zijn! Versterkte wijnen hebben moeite om nog een plaatsje in uw kast te vinden. Wie drinkt er nog droge sherry, ach ja , misschien nog wel een glaasje Port.  Maar als we het over Madeira of Marsala hebben, komt er vaak een vragend gezicht bij kijken. Eigenlijk helemaal uit het zicht verdwenen bij de doorsnee consument. Echter veel doorgewinterde wijnliefhebbers hebben deze dranken erg hoog zitten door hun verfijning en grote complexiteit! Juist nu is het moment om ook deze Lombardo Fine Marsala eens te proberen.  Licht gekoeld als Aperitief maar ook heerlijk bij wat zachte nootachtige kazen zoals Maaslander, Comté, Morbier en Gruyère. Serveer er dan wat notencrackers of vijgenbrood bij en de brug is helemaal gelegd.

Waarom nu precies de Lombardo Fine Marsala? We kunnen zeggen omdat ie natuurlijk zo lekker anders is dan anders. Maar dat is te eenvoudig.  Het is een licht versterkte wijn die gedurende lange tijd opgevoed is op hout en daardoor juist die heerlijke complexe oxidatieve tonen in de neus krijgt. Een prachtige gouden en amber kleur. In de neus complexe geuren,  gedroogde abrikoos, sultana rozijnen, gebakken appel, geroosterde en tegelijkertijd ook een licht zilte toets. En wat hem zo spannend maakt is dat ie altijd lekker fris en elegant blijft door een net lekker zuurtje op het eind. Eigenlijk is die ook errug lekker bij Hollandse appeltaart. Een heerlijk snoepje wat u echt eens moet proberen. U zult versteld staan hoe lekker zo’n Lombardo Fine Marsala binnen komt.

Wat is Lombardo Fine Marsala nou precies, waar komt dat vandaan?

Marsala is een Italiaanse versterkte wijn die gemaakt wordt in de omgeving van Marsala op het westelijk deel van Sicilië.  Een versterkte wijn betekent dat de gisting van de druivenmost gestopt wordt door toevoeging van pure alcohol. Hierdoor blijft ook in de Lombardo Fine Marsala een duidelijk te proeven restsuiker over in de smaak.

De wijn kan in principe gemaakt worden van de volgende  druivenrassen: Grillo, Catarrato, Inzolia, Damaschino, Pignatello en Nero d’Avola.
De smaken gaan van secco (droog), demisecco (halfdroog) tot dolce (zoet). De Lombardo Fine Marsala is een Dolce.

Wanneer de wijn van een bepaald jaargang klaar is wordt deze opgenomen in een solera-systeem zoals men ook bij sherry kent. Marsala heeft daarom dan ook geen jaartal omdat het een menging is van meerdere, soms vele, jaren. Hierdoor is een bepaald type of merk ook zeer constant van smaak en kwaliteit.

Afhankelijk van het gebruikte solera-systeem zijn er wel verschillende leeftijdscategorieën. Van jong tot oud zijn dit: Fine, Superiore, superiore riserva, vergine en het oudste stravecchio. De rijping varieert dan van 1 tot 5 en soms zelfs meer dan 20 jaar. Marsala is een DOC geklasseerde wijn en laat zich zeer goed combineren met kazen. Marsala is een ingrediënt van het klassieke Italiaanse dessert tiramisu.

Alternatieve wijnen

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.