☰ MENU
Menu

Esporão Colheita Branco

2022

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 11,19

Prijs per fles

Nog 6 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Biologisch expressief wit, uit het hart van Portugal

Mango, peer, appel, perzik, citrus, bloesem, natte steen en amandel! De Esporão Colheita Branco is een Portugese witte wijn met zowel steenfruit als tropisch fruit en minerale tonen. Deze wijn is een blend van de autochtone Alvarinho, Arinto, Verdelho, Gouveio en Viosinho druiven en komt uit Alentejo, Portugal. De combinatie van frisheid en een licht romige textuur maakt deze wijn geschikt voor veel verschillende gelegenheden. De Esporão Colheita Branco is een toegankelijke wijn die zowel casual wijndrinkers als meer ervaren liefhebbers kunnen waarderen, en hij is ook nog eens helemaal Biologisch!

Smaakprofiel en Wijn-Spijs Combinaties

De Esporão Colheita Branco heeft veel frisse citrus tonen, met name citroen, aangevuld door tonen van wit en tropisch fruit. De wijn heeft een zuivere, frisse smaak met voldoende body en een licht romige textuur. Deze eigenschappen maken de wijn geschikt voor veel diverse gerechten. Hij combineert goed met lichte tot middel-zware maaltijden zoals maaltijdsalades of pasta’s met witte saus. Ook vis, zeevruchten of lichte vleesgerechten zoals kip komen in aanmerking. De wijn is eveneens zeer geschikt als aperitief!

Wijnhuis Esporão en de Alentejo Regio

Herdade do Esporão, opgericht in 1267, is gevestigd in de Alentejo, Portugal’s grootste wijnregio. Dit is ver in het binnenland, bijna aan de Spaanse grens. Deze historische regio beslaat ongeveer een derde van het land en staat bekend om zijn uitgestrekte heuvelachtige velden (de montado), hete zomers en koude winters. De bodem in Alentejo varieert van graniet tot leisteen, wat bijdraagt aan de diversiteit van de wijnen. Esporão beheert 1800 hectare land, waarvan 700 hectare met wijngaarden en 80 hectare met olijfbomen zijn beplant. Het wijnhuis combineert traditionele methoden met moderne technologie om duurzame, kwalitatieve wijnen te produceren.

Deze druiven gedijen goed in het warme klimaat van Alentejo. Deze druivensoorten staan erom bekend dat ze zelfs in de heetste zomers hun frisheid te behouden. Esporão past verschillende technieken toe bij de productie van de Colheita Branco, waaronder temperatuurgecontroleerde fermentatie. Dit proces helpt de frisse, fruitige karakteristieken van de druif te behouden. Het wijnhuis heeft zich ook gecommitteerd aan duurzame wijnbouw en gebruikt biologische methoden in al hun wijngaarden. De druiven voor deze Colheita wijn komen uitsluitend van eigen wijngaarden. Meer zin in rood? Probeer ook eens de Rode Esporao Colheita Tinto

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.