Verenigde Staten

Sinds de 16e eeuw wordt er in de Verenigde Staten wijn geproduceerd, met de eerste wijdverbreide productie die in 1628 begon in New Mexico. Tegenwoordig wordt in alle vijftig staten wijn geproduceerd, waarbij Californië 84 procent van alle Amerikaanse wijn produceert. Het Noord-Amerikaanse continent herbergt verschillende inheemse druivensoorten, waaronder Vitis labrusca, Vitis riparia, Vitis rotundifolia en Vitis vulpina, maar de wijnindustrie is bijna volledig gebaseerd op de teelt van de Europese Vitis vinifera, die werd geïntroduceerd door Europese kolonisten. Met meer dan 4.500 km2 aan wijnstokken zijn de Verenigde Staten het vierde grootste wijnproducerende land ter wereld, na Italië, Spanje en Frankrijk.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Resultaat 13–23 van de 23 resultaten wordt getoond