Bernardus

De wijnen van Bernardus zijn overbekend in Nederland. Naturlijk ook door zijn Nederlandse Roots van de ‘Volkswagen’ familie Ben Pon. Gesettled in Californië maken ze daar Bijvoorbeeld klassieke all -American Style Chardonnay. Daarbij is hun rood ook absoluut niet te versmaden. Gastronomische wijnen bij uitstek.
Land
Land
Toon meer opties
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 8 resultaten

Bernardus winery heeft verschillende wijngaarden op het landgoed – Marinus, gelegen in Cachagua. Deze zijn beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec; Daarnaast ook de wijngaard in Featherbow, met Petit Verdot en Cabernet Sauvignon. Als laatste Ingrid’s Vineyard, met Chardonnay en Pinot Noir . Al deze wijngaarden zijn onder controle van Matt Shea. Hij is een kampioen in duurzame wijnbouw die de gezondheid van de wijnstokken en de bodem garandeert. Tegelijkertijd wordt de afhankelijkheid van chemische meststoffen en pesticiden vermindert. Zijn doel is om het best mogelijke fruit te produceren. Tegelijkertijd draagt hij zorg voor het land waarop het groeit.

Duurzaamheid

“Mijn filosofie voor de landbouw komt voort uit mijn achtergrond waarin ik 13 jaar in Oregon heb doorgebracht met het verbouwen van premium Pinot Noir op biologische, biodynamische en conventionele wijze”, zegt hij. “Ik heb al die soorten landbouw gecombineerd tot een aanpak die zo duurzaam mogelijk . Ze zijn volledig afgestemd op dit type wijngaard in MontereyCounty.” Hij heeft de supervisie over totaal 54 hectare tussen de drie wijngaarden van Bernardus, die allemaal in de Carmel Valley AVA liggen.

Als aanvulling op de eigen wijngaarden wordt ook fruit ingekocht van derden. Door de jaren heen hebben de heer Pon, wijnmaker Dean DeKorth en Shea onvermoeibaar gewerkt om sterke relaties op te bouwen met collega-druiventelers. Zij leveren op hun beurt fruit van topkwaliteit voor Bernardus ‘single-vineyardwijnen, waaronder Griva, Rosella’s, Garys’, Sierra Mar, Soberanes en anderen.

Druiven voor Bernardus-wijnen zijn met de hand geplukt, of het nu gaat om de wijngaarden van het landgoed of van de wijnstokken in de partnerwijngaarden. Dit gebeurt gedurende meerdere passages gedurende het oogstseizoen, om het evenwicht van suikers en tannines vast te leggen. De oogst beslaat een breed tijdsbestek. Men houdt rekening met de klimaatverschillen van de wijngaarden.

Dean DeKorth , gedeeltelijk wetenschapper en gedeeltelijk kunstenaar, fermenteert elke partij druiven van elke wijngaard afzonderlijk in de wijnmakerij. Hij beheerst het proces van het proeven en mengen van de jonge wijnen, en experimenteert in de loop van een paar maanden om de ideale melanges te creëren voordat ze worden gebotteld.
“Ik experimenteer elk jaar, want als je niet vooruit gaat, ga je achteruit”, zei hij.

Taste of a dream

De aandacht voor detail, hoge normen en passie van het Bernardus-team voor het maken van topwijn zorgen ervoor dat elke fles Marinus, Chardonnay, Pinot Noir of Sauvignon Blanc de kans biedt om ‘Taste a Dream’ te bieden, zoals de heer Pon zich decennia geleden voorstelde – en doet dat nog steeds. .